• Українська
  • English
БДМУ розширює співпрацю з університетом Лідса

БДМУ розширює співпрацю з університетом Лідса

Упродовж 27-31 травня делегація БДМУ у складі ректора професора Ігоря Геруша, координатора від БДМУ проекту Twinning «Покращення допомоги постраждалим із травмами нижніх кінцівок в Україні» доцента кафедри загальної хірургії, урології та нейрохірургії Руслана Кнута, співробітників відділу грантової політики доцента кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Олени Коротун та доцента кафедри фармакології Тетяни Щудрової відвідала Університет Лідса (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії).

Університет Лідса є одним з найбільших університетів Великої Британії і входить до першої десятки британських університетів як за обсягом науково-дослідної роботи, так і за кількістю студентів. Партнерство між Університетом Лідса та Буковинським державним медичним університетом було започатковано у грудні 2022 року в рамках програми UK-Ukraine R&I Twinning Grants Scheme.

 

Під час візиту викладачі нашого університету ознайомилися з роботою університетських лікарень Leeds General Infirmary та St James’s University Hospital, cимуляційного центру медичного факультету (Leeds School of Medicine), центру імерсивних технологій (Centre for Immersive Technologies), центру розвитку інновацій (Health Innovation Leeds), інституту клінічних  досліджень (Leeds Institute of Clinical Trials Research).

Проведено зустрічі з керівництвом, фахівцями та дослідниками, обговорено різні напрямки співпраці, досягнуто домовленостей щодо подальшого розвитку та розширення існуючої співпраці, зокрема у хірургічному лікуванні, фізичній та психологічній реабілітації постраждалих із травматичними ампутаціями нижніх кінцівок.

Британських колег поінформовано про Всеукраїнську програму ментального здоров’я “Ти як?”, створену за ініціативи першої леді Олени Зеленської, необхідність покращення програм з фізичної реабілітації постраждалих та запропоновано долучитися до забезпечення їх реалізації. Заплановано створення спільних навчальних програм за участю фахівців БДМУ та запровадження міжуніверситетських дослідницьких проєктів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати