• Українська
  • English
День відкритих дверей пройшов у БДМУ

День відкритих дверей пройшов у БДМУ

Сьогодні у нашому закладі вищої освіти пройшла зустріч з абітурієнтами та їх батьками. Організатори намагалися зробити перебування гостей комфортним, корисним, практичним та інформаційним. Зайшовши до Симуляційного центру, батьки пішли до лекційної зали, а діти – по практичних локаціях.

Батьків привітав з візитом до БДМУ в.о. ректора професор Роман Булик, який коротко розповів про наш заклад вищої освіти. Про цьогорічні правила вступу до БДМУ інформував  відповідальний секретар приймальної комісії, начальник навчального відділу з сектором моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення доцент Володимир Ходоровський. Вийшов справжній діалог, адже після презентації батьки мали змогу отримати вичерпні відповіді на всі питання, які були у них.

 

У Центрі симуляційної медицини та інноваційних технологій БДМУ сьогодні абітурієнти набували практичних навиків локаціях, яких було аж п’ять. На локаціях були представники деканатів факультетів, з якими могли поспілкуватися учні та дізнатися особливості навчання на тій чи іншій спеціальності.

На фармацевтичній локації учасники мали змогу заслухати інформацію щодо природніх та хімічних барвників та їх наявності у різноманітних напоях, а також на практиці за допомогою хімічних реакцій виявити, які барвники наявні у тому чи іншому напої. З абітурієнтами на локації працювали доценти кафедри медичної  та фармацевтичної хімії Володимир Грудько та Аліна Грозав. Також на локації фармацевтичного факультету асистентки кафедри фармації Павліна Ілащук та Валерія Сидор (головний куратор факультету) проводили практикум з виготовлення «бомбочок» для ванни з ефірними оліями. Також абітурієнти спілкувалися щодо навчання на факультеті з Надією Палібродою, деканом факультету, доценткою кафедри внутрішньої медицини.

Асистентки кафедри фармації Яна Гончарук та Анастасія Клюйко провели майстер-клас з технології виготовлення ліків, а саме з виготовлення мазей. Принагідно нагадуємо, що волонтери БДМУ упродовж всього періоду повномасштабного вторгнення виготовляють ранозагоювальні мазі для наших Захисників та Захисниць й передають на передову.

На локації стоматологічного факультету у фантомному класі майбутні студенти-стоматологи мали можливість практично провести накладання гелевих фотополімерних пломб під керівництвом доцентки кафедри терапевтичної стоматології Ольги Солтис та доцентки кафедри стоматології дитячого віку Анастасії Котельбан.

На локації «Ін’єкційна станція» діти на симуляційній руці вимірювали артеріальний тиск, накладали турнікети, робили ін’єкції, вчилися проводити катеризацію периферичної вени під керівництвом доктора філософії з медсестринства, викладача фахового коледжу БДМУ Марини Бачу та доцентки кафедри догляду за хворими і вищої медсестринської освіти Лілії Борейко.

Практична навичка з проведення серцево-легеневої реанімації, використання зовнішнього дефібрилятора, правильного надання долікарської допомоги проводилася на реанімаційній станції. Навчав присутніх керівник симуляційного центру, сертифікований тренер, доцент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Віталій Смандич.

Модерувала захід асистентка кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Леся Романчук.

За відгуками як батьків так й абітурієнтів така форма проведення дня відкритих дверей їм дуже до вподоби, адже практично провести медичні маніпуляції та хімічні досліди, ще не будучи студентом-медиком – це дуже круто.

Велика вдячність всім співробітникам та студентам під куруванням іміджевої групи БДМУ (керівник – доцентка Інга Єременчук), які зорганізували цей захід в новому форматі. А завдяки співробітникам відділу технічних засобів навчання (керівник – Олександр Мельничук) можливість віртуально відвідати День відкритих дверей була і у тих, хто не зміг бути присутнім на заході – велася трансляція на офіційному ютуб-каналі БДМУ.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати