• Українська
  • English
Міському клінічному пологовому будинку – 35 років

Міському клінічному пологовому будинку – 35 років

В.о. ректора БДМУ професор Роман БУЛИК, проректорка з науково-педагогічної  та лікувальної роботи, професорка Тетяна ІЛАЩУК, представники профільних структурних підрозділів університету – кафедри акушерства, гінекології та перинатології, кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини привітали колектив КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР із знаменною датою – 35 – річчям з дня існування закладу.

Багатогранну історію закладу створював і продовжує творити високопрофесійний колектив лікарів акушерів-гінекологів, неонатологів, анестезіологів, терапевтів, психологів, акушерок і медичних сестер під керівництвом генерального директору, Заслуженого лікаря України, кандидата медичних наук, доцента Альберта КУРІЦИНА та медичного директора, доктора медичних наук Світлани ТКАЧИК.

Упродовж 35 років у пологовому будинку №2 було прийнято 83 453 пологів, на світ народилося 84 611 немовлят, серед них 1 148 двієнь, п’ять разів народжувалась трійня. З 24 лютого 2022 року в умовах війни в Україні 407 жінок – внутрішньо переміщених осіб (ВПО) взято на облік по вагітності; 602 ВПО надано високоспеціалізовану гінекологічну допомогу в жіночій консультації і 203 ВПО – у гінекологічному відділенні. 123 ВПО – вагітних проліковані у відділенні патології вагітності і екстрагенітальної патології. Загалом 206 жінок – мешканок регіонів військових дій за останній рік народили дітей на базі родопомічного закладу КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР.

Успішній роботі КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР сприяє тісна співпраця з профільними клінічними кафедрами ЗВО Буковинський державний медичний університет – кафедрою акушерства, гінекології та перинатології (зав. кафедри проф. О.В.Кравченко) та кафедрою педіатрії, неонатології та перинатальної медицини (зав. кафедри проф. Ю.М.Нечитайло). Завдяки тісній співпраці проводиться консультативна робота, наукові дослідження, підготовка кадрів у межах додипломної та післядипломної освіти, у лікувально-діагностичний процес впроваджуються Державні та міжнародні програми, сучасні світові стандарти надання медичної допомоги жінкам, вагітним, породіллям та новонародженим. Створено та активно працює Навчально-практичний центр сучасних технологій перинатальної медицини (керівник – проф. Ю.Д.Годованець), який спільними зусиллями забезпечено сучасними манекенами та технічними програмами підготовки спеціалістів.

Завдяки сталому керівництву та високопрофесійній роботі працівників структурних підрозділів закладу, десятиріччями зберігаються сталі показники, які характеризують якість надання медичної допомоги жінкам та дітям, зокрема рівень перинатальної смертності є одним з найнижчих в Україні, у 2022 році склав 5,3‰.

Багатогранна 35-річна історія закладу продовжує своє творення у межах реорганізації медичної допомоги населенню в Україні. Трудолюбивий, неординарний колектив сповнені сил і натхнення, незважаючи на умови сьогодення, у напрямку новітніх ініціатив і досягнень.

Працівники КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР, спільно зі співробітниками профільних кафедр БДМУ, і надалі будуть спрямовувати зусилля та творчий потенціал на покращення репродуктивного здоров’я жінок, що сприятиме підвищенню народжуваності, покращенню здоров’я та якості життя жінок та дітей, відновленню психоемоційного стану сімей в умовах воєнного та післявоєнного стану в Україні.

 

Інформацію підготували: професорка кафедри педіатрії, неонатології та пренатальної медицини Юлія Годованець та доцентка кафедри акушерства, гінекології та перинатології Лілія Юр’єва

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати