• Українська
  • English
Міжнародна співпраця БДМУ та НАО «Медичний університет Семей»

Міжнародна співпраця БДМУ та НАО «Медичний університет Семей»

Завершився цикл лекцій по молекулярній біології та медичній генетиці, що були заплановані в період з 20.04 по 31.05.2021 р. і прочитані англійською мовою для іноземних студентів І курсу спеціальності «Медицина», згідно з підписаним меморандумом про співпрацю між Буковинським державним медичним університетом та НАО «Медичний університет Семей».

Присутня на заключній лекції проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків БДМУ, професор Мар’яна ГРИЦЮК привітала колег і студентів та поділилася історією розвитку та досягненнями нашого університету, а також пріоритетними напрямками подальшої роботи для поглиблення міжнародної співпраці.

В свою чергу, проректор зі стратегічного розвитку та міжнародної співпраці НАО «МУС» Нуржан АЙДОСОВ розповів про напрямки розвитку «Медичного університету Семей» та висловив надію стосовно подальшого партнерства між нашими закладами вищої медичної освіти, запросивши наших колег відвідати медичний університет Казахстану для участі у наукових форумах.

З вітальним словом до колег та студентської аудиторії НАО «МУС» звернувся завідувач кафедри медичної біології та генетики БДМУ, професор Роман БУЛИК, засвідчивши наступний етап співпраці між кафедрою медичної біології та генетики БДМУ та кафедрою молекулярної біології та медичної генетики НАО «МУС» для закладки у студентів міцного фундаменту знань в галузі молекулярної біології та генетики.

Підсумовуючи, завідуюча кафедри молекулярної біології та медичної генетики імені Академіка НАН РК Раісова Т.К. НАО «МУС», кандидат біологічних наук, доцент Айнаш ОРАЗАЛІНА зазначила, що прочитані на високому методичному та науковому рівнях лекції кандидатом біологічних наук, асистентом кафедри медичної біології та генетики БДМУ Ольгою КУШНІРИК позитивно вплинули на підготовку студентів до підсумкового контролю, а проведення такого роду академічної мобільності має бути поглиблене, оскільки дозволяє викладачам здійснити цінний обмін методичними прийомами проведення занять.

Кафедра медичної біології та генетики висловлює щиру подяку завідуючій кафедри молекулярної біології та медичної генетики імені Академіка НАН РК Раісова Т.К. НАО «МУС», кандидату біологічних наук, доценту Айнаш ОРАЗАЛІНІЙ та колективу очолюваної нею кафедри за високопрофесійні, змістовні, фундаментальні лекції з молекулярної біології та медичної генетики:

Introduction to the course of medical biology. Structural and functional organization of the cell. Molecular basis of heredity. Realization of hereditary information.

Organism level of genetic information organization. Interaction of genes.

Chromosomal theory of heredity. Linked inheritance. Genetics of gender.

Fundamentals of human genetics. Methods of studying human heredity. Human chromosomal disorders. Early manifestations of hereditary diseases.

Molecular (gene) human diseases and methods of their diagnosis. Medical-genetic counseling.

Проведені майстер-класи започаткували приємну співпрацю між кафедрою медичної біології та генетики БДМУ та кафедрою молекулярної біології та медичної генетики імені Aкадеміка НАН РК Раісова Т.К. НАО «МУС», що допоможе майбутнім лікарям закласти міцний фундамент знань з молекулярної біології та генетики, а викладачам отримати цікавий педагогічний досвід.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати