• Українська
  • English
Науковці БДМУ взяли участь у Європейському конгресі ендокринологів
Науковці БДМУ взяли участь у Європейському конгресі ендокринологів

Науковці БДМУ взяли участь у Європейському конгресі ендокринологів

Упродовж 5-9 вересня відбувся 22-ий Європейський конгрес ендокринологів (ECE 2020).

Цього року непереборні світові епідеміологічні процеси змусили провести його в он-лайн форматі. Не зважаючи на це, Конгрес став яскравим довгоочікуваним дійством із демонстрацією кращих наукових та клінічних досягнень у галузі ендокринології та обміну речовин з вельми насиченою програмою.

У цій головній події Європейського товариства ендокринологів взяли участь понад 3500 делегатів із 90 країн світу, які представили весь спектр ендокринології.

Під час пленарних засідань, симпозіумів, зустрічей з експертами, наукових дебатів, майстер-класів з провідними фахівцями був зроблений акцент на сучасні особливості діагностики та лікування різної ендокринної патології.

Різноманітна тематична спрямованість наукових секцій –

  • захворювання щитоподібної залози,
  • новоутворення надниркових залоз і нейроендокринні пухлини,
  • кальцій і кістки,
  • цукровий діабет,
  • ожиріння і метаболізм,
  • патологія гіпофіза,
  • репродуктивна ендокринологія,
  • міждисциплінарні аспекти ендокринології,
  • навколишнє середовище і ендокринне здоров’я

дозволила кожному учаснику знайти відповіді на питання, що цікавлять і отримати необхідні практичні і теоретичні знання.

В роботі Конгресу взяли активну участь викладачі кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ. На науковій сесії  «Діабет, ожиріння, метаболізм та харчування» з  доповідями виступили завідувач кафедри, професор Наталія Пашковська, доценти Юлія Марчук, Наталія Абрамова та аспірант кафедри Ірина Царик, «щитоподібна залоза» – доцент Антоніна Піддубна, «репродуктивна ендокринологія» – професор Галина Коваль, «кістки і кальцій» –  доцент Іван Паньків.

Під час церемонії вітання нових членів Європейської асоціації ендокринологів від БДМУ виступила доцент кафедри Юлія Марчук, яка розповіла про наукові розробки наших науковців в галузі ендокринології.

Конгрес залишив в учасників незабутні враження від організації, радість від зустрічі та обміну досвідом між членами потужної європейської ендокринологічної родини та надихнув на  подальші здобутки в науковій та практичній діяльності.

Інформацію підготував доцент Паньків І.В.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати