• Українська
  • English
Професорка БДМУ презентувала наукові напрацювання на форумі в Італії

Професорка БДМУ презентувала наукові напрацювання на форумі в Італії

8-13 вересня завідувачка кафедри фтизіатрії та пульмонології, д.мед.н, професор закладу вищої освіти Лілія ТОДОРІКО взяла участь в роботі 33-го щорічного конгресу Європейського респіраторного товариства (м. Мілан, Італійська Республіка).

Лілія Дмитрівна презентувала світовій науковій спільноті три доповіді, зокрема:
«Predicting the efficiency of the treatment of comorbidity diabetes mellitus and multidrug-resistant tuberculosis depending on the polymorphism variation of glutathione-S-transferase genes»,
«The influence of diabetes mellitus on the effectiveness of treatment of multidrug-resistant pulmonary tuberculosis.»,
«Influence of comorbid pathology on the formation of the post-Covid syndrome» та обговорення можливостей розробки проєктів спільних наукових досліджень у галузі респіраторної медицини.


Також науковиця з БДМУ взяла активну участь у роботі у пленарних та секційних засідань, присвячених обговоренню актуальних проблем щодо діагностики, сучасних стандартів діагностики та лікування хімієрезистентного туберкульозу, впровадженню стратегії профілактики мультирезистентного туберкульозу та зниження його поширення у країнах з високим тягарем інфекції, у т. ч., в умовах воєнного стану та активної зовнішньої міграції в Україні.

                 
Під час форуму проведено робочі зустрічі з провідними європейськими фахівцями в галузі респіраторної медицини та обговорено можливості щодо перспектив розробки спільних проєктів за участі європейських країн та Буковинського державного медичного університету з метою зниження захворюваності на туберкульоз та удосконалення програм лікування хронічних захворювань бронхолегеневої системи, підвищення ролі соціальних служб та практичної охорони здоров’я в імплементації наукових розробок щодо амбулаторної моделі лікування та профілактики туберкульозу і програм реабілітації хронічних захворювань органів дихання, перспективи паліативної та хоспісної допомоги.

                    

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати