• Українська
  • English
Проректор БДМУ презентував освітянам управлінські практики академічної доброчесності, які впроваджуються в нашому університеті
Проректор БДМУ презентував освітянам управлінські практики академічної доброчесності, які впроваджуються в нашому університеті

Проректор БДМУ презентував освітянам управлінські практики академічної доброчесності, які впроваджуються в нашому університеті

29 квітня в рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» відбулося засідання круглого столу «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики».

Під час відкриття з вітальним словом до учасників звернулися Скот Вітмор, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні та Ярема Бачинський, директор в Україні Американських Рад з міжнародної освіти.

Американські Ради з міжнародної освіти, які є основними організаторами заходу, мали на меті обговорити управлінські практики академічної доброчесності та забезпечення якості освіти, спільно знайти шляхи подолання викликів ЗВО щодо формування та дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі.

Упродовж засідання відбулося дві дискусії, модераторами яких були Яна Чапайло, координаторка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» й Тарас Тимочко, консультант даного проєкту.

Під час першої дискусії на тему «Управління університетами і академічна доброчесність» Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ, виголосив доповідь «Управлінські практики академічної доброчесності та забезпечення якості освіти».

Також свої доповіді слухачам презентували Анатолій Мельниченко, проректор з навчальної роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Антон Пантелеймонов, проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та Валерій Сорока, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Національного університету водного господарства та природокористування.

Під час другої дискусії «Законодавче регулювання академічної доброчесності» було обговорено нормативно-правову базу з академічної доброчесності, закони та підзаконні акти; практичне впровадження практик відповідальності за порушення академічної доброчесності; представлення та обговорення проєкту Закону «Про академічну доброчесність». Дані теми презентували Наталія Піпа – секретар Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Сергій Квіт – голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Іван Назаров – заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Сергій Горбачов – освітній омбудсмен, Володимир Адаменко – заступник декана Радіотехнічного факультету, НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати