• Українська
  • English
Студенти-медики відвідали Обласний центр переливання крові

Студенти-медики відвідали Обласний центр переливання крові

Продовжуємо співпрацю між Чернівецьким обласним центром служби крові та студентами Буковинського державного медичного університету

Вже стало доброю традицією співпраця між Чернівецьким обласним центром служби крові та студентами Буковинського державного медичного університету.

29 листопада за сприяння генерального директора Анжеліки КАЛАНЧІ, студенти І курсу, 4 групи медичного факультету №1 спеціальність «Медицина» (куратор к.біол.н., асистент кафедри медичної біології та генетики Володимир ВОЛОШИН) відвідали центр служби крові та ознайомились із його роботою.

З перших слів під час спілкування зі співробітниками центру у кожної не байдужої до чужих проблем людини приходить розуміння наскільки важливою та благородною є робота Центру служби крові. Особлива атмосфера панує у стінах цього корпусу тут ти усвідомлюєш, що твій вклад у спільну справу може врятувати людське життя. Приємне спілкування, уважне ставлення до кожного, хто прийшов у цей заклад, доброзичлива атмосфера, яка панує у стінах центру, надихає на добрі справи. Деякі студенти вищезазначеної групи, бувши ще першокурсниками, розуміючи важливість і потребу донорської крові у медицині вже є донорами.

Під час екскурсії студенти пройшли шлях який проходять донори, побачили сучасне обладнання, де проводять забір крові, ознайомилися із умовами зберігання компонентів донорської крові та почули багато іншої цікавої інформації, мали нагоду визначити власну групу крові та свій резус-фактор.

Донор – це людина, яка віддає частинку себе заради порятунку життя іншої людини. Приємно усвідомлювати що цей вчинок дає комусь шанс на життя.

Хто може бути донором:

  • донором може бути кожна дієздатна особа;
  • вік донора від 18 років;
  • вага не менше 50 кг – інакше забір крові може бути небезпечним для здоров’я;
  • необхідно пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові;
  • у людини немає бути протипоказань, визначених МОЗ України.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати