• Українська
  • English
Фахівець БДМУ стала стипендіатом Французького інституту в Україні

Фахівець БДМУ стала стипендіатом Французького інституту в Україні

Доцент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини, д.мед.н. Анастасія Бабінцева отримала стипендію для досвідчених науковців від Французького інституту в Україні для реалізації спільного україно-французького проєкту «Популяризація серед медичного персоналу, батьків, опікунів та населення правил догляду та заходів профілактики зараження новонароджених дітей SARS-CoV-2 в умовах пандемії COVID-19».

Щорічно Посольство Франції в Україні проводить конкурс щодо отримання стипендії для українських науковців з досвідом роботи, які співпрацюють з французькими університетами та науковими закладами, та спрямовані на розвиток й підсилення французько-українського наукового та університетського співробітництва.

У рамках реалізації даного проєкту Анастасія Бабінцева пройшла двотижневе стажування у відділенні Педіатричної та Неонатальної Невідкладної Допомоги лікарні A. Беклере, Університет Париж-Сакле (Pediatrics and Neonatal Critical Care, Hôpital Antoine Béclère, Paris-Saclay Université) у м. Париж (Франція).

Під час стажування стипендіатка ознайомилася з практикою даного відділення щодо організації проведення партнерських пологів, спільного перебування матері та дитини, відвідування батьками хворих дітей у відділеннях інтенсивної терапії новонароджених, організації грудного вигодовування та ведення дітей після виписки зі стаціонару в умовах пандемії COVID

Дане відділення очолює світовий лідер неонатології – професор Данієл де Лука (Prof. Daniele de Luca), який також є президентом Європейської спілки педіатричної та неонатальної критичної допомоги (European Society for Pediatric and Neonatal Intensive Care, ESPNIC), редактором Єропейського журналу педіатрії (European Journal of Pediatrics) та другом Асоціації неонатологів України.

Відділення, яке очолює професор Д. де Лука, надає допомогу новонародженим з різноманітною патологією, у тому числі глибоко передчасно народженим дітям, з вродженими вадами серця, інфекціями тощо. Одночасно у відділенні отримують лікування до 30 критично хворих новонароджених. Основним компонентом, який забезпечує надзвичайно високий рівень надання ефективної допомоги неонатальним пацієнтам, співробітники відділення вважає впровадження сучасних перинатальних технологій, які спрямовані на досягнення безпеки пацієнта.

Професор Д. де Лука та його команда є світовими лідерами впровадження таких технологій як ультразвукове обстеження легень та екстракорпоральна мембранна оксигенація у новонароджених.

Під час стажування Анастасія Бабінцева також мала удосконалити теоретичні знання та практичні навички з проведення нейромоніторингу критично хворим пацієнтам неонатального віку під керівництвом дитячого невролога клініки Світлани Гатаулліної, у тому числі, вивчити технічні особливості запису та інтерпретації результатів амплітудної та стандартної електроенцефалографії у передчасно народжених дітей, параінфрачервоної спектрометрії мозкового та ниркового метаболізму, алгоритму призначення протисудомної терапії. Надзвичайно корисним також виявився досвід французьких партнерів щодо вирішення юридичних та організаційних питань з палліативної допомоги новонародженим дітям.

Участь у даному заході сприяє організації співпраці Буковинського державного медичного університету з Університетом Париж-Сакле; впровадженню результатів проєкту в освітній процес для лікарів та медичних сестер неонатальних відділень в Україні та у Франції; проведенню міждисциплінарних лекцій, майстер-класів та тренінгів; публікації спільних наукових статей; подальшій участі у спільних наукових проєктах, загальних та індивідуальних грантових програмах тощо.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати