• Українська
  • English
14 березня – День українського добровольця!

14 березня – День українського добровольця!

 

Мій друже, Ти – Герой, пишаюся тобою!

І вся країна вклоняється тобі!

 

14 березня Україна відзначає День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників суверенної, незалежної, цілісної України. Сьогодні, за власну незалежність і територіальну цілісність, Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – війну з російським агресором, окупантом, терористом, вбивцею.

Дата, День українського добровольця, була обрана не випадково, саме 14 березня 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на Схід України – на захист нашої держави та її суверенітету. Внесок добровольчих формувань у захист незалежності України на сході нашої держави з 2014 року важко переоцінити, тоді добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію в країні, і по суті врятували її. Одна з головних причин формування окремих незалежних батальйонів учасниками Майдану, котрі вирішили боронити державність на фронті, – бажання захищати Україну, залишаючись разом із побратимами, з людьми, що стояли пліч-о-пліч на барикадах або були товаришами з патріотичних рухів.

З лютого 2022 року було розпочато набір до батальйонів територіальної оборони, що формувалися з мешканців-добровольців областей під керівництвом Міністерства оборони України. Одночасно створювалися добровольчі формування Національної гвардії України і патрульної служби поліції особливого призначення під керівництвом Міністерства внутрішніх справ. Окремо добровольці формували незалежні від державних силових структур добровольчі батальйони, які стали щитом на захисті України на початку російської збройної агресії.

Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, сильні, мужні, найкращі сини та доньки України, які добровільно ставали на захист нашої Батьківщини. Сьогодні, добровольцем став увесь Український народ, ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України, наші волонтери, медики, вчителі, аграрії, водії, електрики, кухарі та люди інших професій об’єдналися заради того, щоб боротися з російським окупантом.

 

Вітаємо всіх  добровольців, які нагадують, що саме МИ повинні відстоювати добробут та щастя нашої країни, її цілісність та незалежність. Нехай Вам, наші рідні, героїчні ніколи більше не доведеться стикатись зі злом, а добро завжди буде на Вашому боці!

Зі святом відваги, мужності, доблесті та честі!

 Перемоги нам! Слава Україні! Героям слава!

 

Інформацію підготувати завідувач кафедри медичної біології та генетики,

професор Роман БУЛИК та доцент кафедри Мар’яна КРИВЧАНСЬКА

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати