• Українська
  • English
Студентів БДМУ відзначили на конференції молодих винахідників Falling Walls Lab.
Студентів БДМУ відзначили на конференції молодих винахідників Falling Walls Lab.

Студентів БДМУ відзначили на конференції молодих винахідників Falling Walls Lab.

17 вересня міждисциплінарна Наукова конференція Falling Walls Lab,

яку можна порівняти з науковим талант-шоу, вперше відбулася в Києві на базі Інститутуі Міжнародних відносин Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка.

Конференція заснована у 2009 році у Німеччині – в день 20-річчя падіння Берлінської стіни. Саме з цим пов’язана і назва. Слоган конференції звучить «Which are the next walls to fall»? або «Яка стіна впаде наступною»? Так організатори проводять аналогію між найважливішою подією в житті Німеччини і революційними, пробивними ідеями молодих вчених, що руйнують стіни, тобто проблеми і виклики, які постають перед людством.

Від музичних овочів до рукавичок для спілкування глухонімих – найталановитіші молоді українці презентували свої новаторські ідеї англійською мовою, маючи лише три хвилини та три слайди. Молоді науковці з різних куточків країни приїхали до столиці, щоб розповісти про свої розробки в абсолютно різноманітних сферах – IT і фінанси, екологія та мікробіологія, медицина та освіта.

Обирало найкращих журі, в якому засідали: Клим Чурюмов, член-кор.НАНУ, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, директор Київського планетарію; Тарас Вервега, представник UTIEA, Українського Альянсу Експорту Технологій та Інновацій, до складу якого входять шість провідних постачальників послуг IT-аутсорсингу з офісами в Україні – Ciklum, EPAM, GlobalLogic, Luxoft, Miratech та SoftServe; Віктор Цикунов, директор департаменту стратегічних технологій компанії «Microsoft Ukraine».

«Fallng Walls Lab важлива для України тим, що, по-перше, покликана популяризувати українських вчених, новаторів, молодих дослідників в Європі та в усьому світі; по-друге, – це шанс знайти однодумців та стати частиною наукового товариства; по-третє – у цікавому форматі подискутувати на різні наукові теми», – каже Владислав Ноздрачьов, один з організаторів конференції в Києві.

У першому турі відбору у Falling Walls Lab Kyiv 2015 взяли участь більше 60 конкурсантів. До участі в другому турі було відібрано 30 з яких було відібрано для усної доповіді.

БДМУ на 2 етапі представили студент 3 курсуAAA Валерій Заяць винахідницьким проектом на тему «Falling Walls of Liver Failure», виконаним під керівництвом асистента кафедри догляду за хворими та ВМО, к.мед.н., Н.О. Сливки, та студентка 2 курсу Юлія Кисиличак,AAA яка презентувала свою ідею – «Breaking the wall of environmental contamination using snow».

Під час перерви публіці розповідали про свої стартапи та починання молоді спеціалісти, представлено виставку, на якій можна було власноруч друкувати на 3D-принтері та побувати у віртуальній реальності.

Молоді дослідники мали змогу апробувати свої ідеї серед широкого кола досвідчених науковців, обмінятись контактами з однодумцями, окреслити перспективи подальшої роботи, адже високий організаторський та професійний рівень конференції Falling Walls Lab стимулюює до нових відкриттів досягнень.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати