• Українська
  • English
Студенти-медики розповіли чернівчанам про важливість планування сім’ї
Студенти-медики розповіли чернівчанам про важливість планування сім’ї

Студенти-медики розповіли чернівчанам про важливість планування сім’ї

Щорічно з 10 по 16 травня в Україні

відзначається Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Його метою є підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та популяризація здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я. Протягом цього тижня у всіх областях України відбуваються публічні обговорення, інформаційно-просвітницькі заходи та безкоштовні консультації лікарів.

З нагоди Всеукраїнського тижня планування сім’ї у Чернівцях 12 травня студентами 4-го курсу 20 групи під керівництвом куратора асистента кафедри акушерства, гінекології та перинатології Маринчиної І.М. проведена інформаційно-просвітницька акція «Майбутнє варто планувати».

Студенти-волонтери поспілкувалася з молодими людьми на тему важливості збереження власного здоров’я, розповіли про репродуктивні права, як правильно планувати свою майбутню сім’ю, роздавали інформаційні повідомлення, брошури про методи контрацепції надані представниками програми «Здоров’я жінок України» за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

На превеликий жаль, останніми десятиліттями експерти відзначають сумну тенденцію по всій Україні – спостерігається зниження рівня репродуктивного здоров`я населення, що в свою чергу поглиблює демографічні кризові процеси. Молодь – наче губка – вбирає в себе всю інформацію. Натомість нерідко та інформація викривлена чи недостатня. Часто й батьки не приділяють належної уваги питанням статевого здоров’я, планування сім’ї, репродуктивним проблемам, у підсумку в молоді виникає низка питань, відповіді на які неоднозначні. Ми й спрямовуємо заходи в рамках «Тижня планування сім’ї» на роз’яснення, проведення цільової роботи з населенням у розтлумаченні їм їхніх репродуктивних прав, про інфекційні захворювання, які передаються статевим шляхом. Ігнорування цих захворювань, тривале нелікування нерідко призводить до непліддя в майбутньому, онкологічних проблем, тому звертати на них увагу вчасно – питання номер один у спеціалістів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати