• Українська
  • English
Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як уникнути серцево-судинних захворювань
Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як уникнути серцево-судинних захворювань

Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як уникнути серцево-судинних захворювань

29 вересня з нагоди Всесвітнього дня серця викладачі та студенти провели просвітницьку акцію.

 

Співробітники кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я БДМУ разом зі студентами медичних факультетів №1, №2 та №4 провели просвітницьку акцію в Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.

Здорове серце дає можливість Вам любити, сміятися і жити на повну силу! Уникайте загрози серцево-судинних захворювань! Любіть своє серце! Такий лейтмотив кампанії до Всесвітнього дня серця у 2017 році запропонований Всесвітньою федерацією серця за підтримки ВООЗ.

В організації акції активну участь взяли студенти Любов Рудницька, Максим Панькевич, Мирослава Шевчишин, Олександра Стойка (медичний №1); Марина Биндю (медичний №2), а також студенти 1 та 2 груп медичного факультету №4.

Староста наукового гуртка кафедри Марина Биндю відзначає, що чернівчани залюбки спілкувалися з майбутніми лікарями.

«Цікаво проводити опитування, у ході якого роз’яснюєш не лише основні правила збереження здоров’я але й порядок звернення за медичною допомогою при певних симптомах. Проте прикрим залишається той факт, що основна частина людей середнього віку не поспішає звертатися до лікарів, навіть якщо є певні скарги,» – поділилася своїми враженнями Любов Рудницька.

Серцево-судинні захворювання щороку призводять до 17,5 млн. смертей у світі й за прогнозами до 2030 року їх буде 23 млн. Та гарною новиною є те, що серцево-судинним ускладненням можна запобігти шляхом виконання декількох простих щоденних змін у харчуванні, фізичній активності та за умови припинення куріння.

Студенти роздавали чернівчанам інформаційні флаєри,  та символи свята червоні сердечка, а діткам – повітряні кульки. Адже профілактику серцево-судинних захворювань потрібно розпочинати з дитячого віку і продовжувати впродовж усього життя.

Асистент кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я, куратор студентського наукового гуртка Любов Власик відзначає, що метою заходу було поєднання просвітницької акції з опитуванням населення у рамках виконання студентських наукових робіт. Із цим завданням студенти-гуртківці кафедри впоралися, до того ж зацікавили інших.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати