• Українська
  • English
У БДМУ відбулася інтелектуальна гра «Брейн-ринг з біології»

У БДМУ відбулася інтелектуальна гра «Брейн-ринг з біології»

У рамках двосторонньої співпраці між Буковинським державним медичним університетом та Чернівецьким ліцеєм №3 медичного профілю Чернівецької міської ради, 16 лютого 2024 року на кафедрі медичної біології та генетики відбулася інтелектуальна гра «Брейн-ринг з біології» серед учнів 9-х класів.

Метою заходу було, перевірити і узагальнити знання учнів про рослинний і тваринний світ, анатомію людини, загальну біологію, розширити кругозір, розвивати інтерес до біології, як науки про усе живе на планеті Земля, виховувати в учнів любов і бережне ставлення до природи, усього навколишнього світу.

Брейн-ринг з біології було зорганізовано завідувачем кафедри медичної біології та генетики д.мед.н., професором Романом БУЛИКОМ, який провів його на високому інтелектуальну рівні, де учні проходили 5 турів під час яких розв’язували складні біологічні завдання, і як результат проявили неабияку свою кмітливість, ерудованість, творчість, швидкість мислення і уміння обґрунтовувати свою відповідь. Усіх гравців було відзначено солодощами та подаровано іменні блокноти, наклейки, флаєра з реквізитами Буковинського державного медичного університету.

Членами журі були досвідчені фахівці з біології та медицини: заступник директора з навчально-виховної роботи Чернівецького ліцею №3 медичного профілю Людмила КРИВЧАНСЬКА, помічник ректора закладу вищої освіти з іміджевої політики доцентка Інга ЄРЕМЕНЧУК,  доцентка кафедри медичної біології та генетики Мар’яна КРИВЧАНСЬКА, а також вчителі медичного ліцею.

Цікавою частиною зустрічі з ліцеїстами, була їх робота в навчальній аудиторії, де учні на одну годину стати першокурсниками на практичному занятті з навчальної дисципліни «Медична біологія та молекулярна біологія», і мали змогу з викладачами кафедри доцентом Володимиром ВОЛОШИНИМ та асистентом Владиславом ЙОСИПЕНКОМ навчитися вміло користуватися світловим мікроскопом, виготовляти та описувати тимчасові мікропрепарати.

На початку зустрічі завідувачем кафедри професором Романом БУЛИКОМ та вкінці зустрічі помічником ректора з іміджевої політики доценткою Інгою ЄРЕМЕНЧУК була проведена профорієнтаційна робота серед присутніх. Учнів, вчителів, батьків було запрошено на День відкритих дверей, який відбудеться 3 березня 2024 року об 11.00 год в симуляційному центрі БДМУ (вул. Руська, 87).

 

https://docs.google.com/forms/d/1zD6WKXvSNnfq43uDrJ4Qu3ccI1W0MSyxExHtAmaDW_A/viewform?edit_requested=true

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати