• Українська
  • English
День святого Миколая в БДМУ
В БДМУ стартувала всеуніверситетська акція до дня Святого Миколая

День святого Миколая в БДМУ

Кожен рік співробітники та студентство нашого університету влаштовують справжню несподіванку та дарують казку дітям Буковинського краю, даруючи потрібні подарунки та смаколики. Не зважаючи на карантин, цей рік не став винятком. Студенти-медики відправили діткам даруночки від Святого Миколая поштою.

 

До акції долучилися студенти медичного факультету №3 із головним куратором, асистентом кафедри патологічної анатомії Олександрою Гарвасюк. Бажаний подарунок надіслано особливим діткам. Студенти індійської спільноти БДМУ передали дітям канцтовари, м’які іграшки та книжечки.

 

 

 

Подарунки до Дня святого Миколая

Студентами та кураторами медичного факультету №4 проведена благодійна акція. Подарунки були надіслані поштою дітям з багатодітних та неблагополучних сімей м. Глибока та с. Грозинці Чернівецької області.

     

Діти отримали солодощі, іграшки та предмети гігієни. В заході взяли участь куратори: Світлана Семененко, головний куратор, Світлана Каратєєва, куратор 2 курсу 78 групи, Валентина Джуряк, куратор 2 курсу 74 групи та студенти: 6 курс 1 та 2 групи «Педіатрія», 5 курс 1 група, «Медична та психологічна реабілітація», 1 курс 3 група, «Медична психологія».

Також співробітники та студенти БДМУ провели традиційні благочинні акції і презентували дарунки діткам, які, в силу певних обставин, не отримають тих дарунків від батьків чи рідних.

 

Робити добрі справи

15 грудня студенти ІІ курсу спеціальності «Медична психологія» з куратором доценткою Олесею Павлюк провели благодійну акцію до дня святого Миколая і відвідали Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Наразі у центрі заходяться 11 сімей, які потребують підтримки та допомоги.

Домашнє насильство – це щоденний злочин. І хоча зараз в інформаційному просторі багато інформації про цю проблему, багато порад, оновлені спеціальні заходи захисту, проте неймовірно багато постраждалих жінок (а статистика усіх державних та недержавних структур вказує на те, що переваж

на більшість постраждалих осіб – це жінки) залишаються в ситуації насильства.

Студенти БДМУ вирішили підтримати діток і матерів, які зараз проживають у Центрі соціально-психологічної допомоги та запевнили їх, що Св. Миколай прийде до них теж.

Напередодні вони запропонували написати листи до Святого зі своїми побажаннями і проханнями і 15 грудня завітали до них як помічники Чудотворця з подарунками від нього. Студентам вдалося організувати незабутнє свято Миколая, підтримуючи дитячу віру у добро та казку, зібравши подарунки, іграшки, книги та найнеобхідніше.

 

Даруймо радість в день святого Миколая!

День святого Миколая – одне із найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому. Це свято любові і душевної теплоти! У цей день навіть дорослі починають вірити в чудеса, а діти з нетерпінням чекають ранку, щоб зазирнути під подушку або чарівний чобіток, адже так приємно знайти в ньому подарунки.

У нас з’явилася добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись дітьми-сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.

На кафедрі догляду за хворими та ВМО куратором медичного факультету №1 Оксаною Юрків разом з 8 групою ІІ курсу (спеціальність «Медицина») проведена доброчинна акція. Куратор із представником групи (враховуючи карантинні заходи) відвідали спеціалізований Будинок дитини та передали для дітей подарунки та засоби догляду.

Нехай це свято вселить в нас любов і надихне на добрі справи і милосердя, нехай подарує нам віру у виконання наших найзаповітніших бажань! Нехай прийде в кожен дім Господь і наповнить наші серця радістю за молитвами святого Миколая!

Твори чудеса для інших – і диво обов’язково увійде в твій будинок!

 

 

Свято для діток

Студенти фахового коледжу БДМУ ІІ курсу 1 групи спеціальності «Фармація, промислова фармація» разом з куратором Катериною Купчанко відвідали притулок для дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації (вул. Головна 169).

 

Маємо надію, що отримані подарунки до дня святого Миколая поселять у серці цих діток радість різдвяних свят та віру в добрих людей.

 

 

 

 

День Святого Миколая

Вже традиційним є проведення різноманітних акцій присвячених дню Св. Миколая у навчальних закладах міста. Цьогоріч також було заплановано ряд акцій як благодійного, так і санітарно-просвітнього характеру.

На жаль ситуація, що склалася в Україні та у всьому світі внесла свої корективи. Викладачі кафедри стоматології дитячого віку зі своїми студентами долучилися до благодійних акцій, що організовувалися в університеті, та порадували велику кількість дітей напередодні свята.

Оскільки необхідним є обмеження масового скупчення дітей, асистентка кафедри Тетяна Мандзюк провела профілактичні бесіди щодо основ стоматологічного здоров’я та правил догляду за порожниною рота серед знайомих.

Все відбувалося у формі гри, роз’яснень, діти з цікавістю віднеслись до інформації. Як не дивно, дуже багато цікавих запитань було від батьків, яким стоматологи, на жаль часто не розповідають про основи профілактики стоматологічних захворювань. Одна з учасниць акції провела онлайн-трансляцію для своїх друзів та однокласників, оскільки була дуже зацікавлена інформацією, яку отримала, і захотіла поділитися нею.

Також до проведення акції долучилась студентка 5 курсу 7 групи Кіндратяк Романна, яка провела тематичний «Урок здоров’я» у приватному дошкільному закладі свого міста. Усі учасники акції отримали цікаві знання відповідно до вікової категорії, а також отримали подарунки від Святого Миколая, а саме зубні щітки, пасти та корисні фрукти.

 

 

Здійсни мрію дитини

Особливо приємно дарувати радість малюкам, адже це майбутнє нашої країни. Вони повинні бути щасливими, вірити у дива та відчувати любов дорослих. Саме тому 18 грудня студенти 1 групи І курсу спеціальності «Медсестринство» разом  кураторкою доц. Лілією Борейко, зібравши подарунки та найнеобхідніше хлопчику Івану Б. із багатодітної сім’ї Чернівецької обл., Глибоцького району, с.Опришени створили незабутнє свято, подарувавши дитині віру в дива.

Прочитавши листа до Святого Миколая дівчинки Ганни (6 років), яка живе в Міжнародному центрі матері та дитини «Місто Добра» студенти медичного факультету №4 1гр. І к. спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» та 2 гр. І к. спеціальності «Медична психологія» разом з кураторами Ганною Кшановською та Віктором Гордієнком, зібравши подарунки, долучилися до благодійної святкової акції «Здійсни мрію дитини».

 

Підтримуйте цю традицію, долучайтеся до акції добра і милосердя, подаруйте трішечки щастя тим, хто цього зараз надзвичайно потребує. 

Напередодні Нового року та Різдва спробуймо дарувати дітям незабутнє свято, підтримаймо їхню віру в добро та казку зібравши подарунки та найнеобхідніше.

Від Святого Миколая до Різдва Христового

Студенти-іноземці 49 і 71 груп першого курсу 24 грудня 2020 р. відвідали Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1 з благодійною акцією і передали дошкільному відділенню подарунки для дітей з вадами слуху.

Напередодні різдвяних свят, важливо подарувати тепло і увагу тим, хто їх найбільше потребує: дітям. Студенти медичного факультету №3 виявили ініціативу організувати благодійно-пізнавальний захід, приурочений до Дня Святого Миколая та Різдва.

Спочатку студенти 49 гр. І курсу, щойно прибувши в Чернівці, висловили побажання зробити добру справу і запропонували куратору (доц. Аністратенко А. В.) ідею благодійної акції. Також першокурсників зацікавила структура мережі освітніх і медичних послуг на Буковині, тож було спільно прийнято рішення завітати до Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1, щоб здійснити як студентську мрію, так і дитячі бажання наймолодших вихованців ЧОНРЦ№1.

Для дошкільного відділення закладу студенти приготували багато м’яких іграшок і розвиткових ігор, іграшкову залізницю та спеціальну стилізовану пожежну машину для вивчення правил протипожежної безпеки.

24 грудня 2020 р. представники 49 гр. І к. медичного факультету №3 і 71 гр. 1 к. медичного факультету №4 у супроводі Аністратенко А. В. і заступника директора ЧОНРЦ №1 Бічікової О. К. відвідали реабілітаційний блок та ознайомилися з засобами і процесом реабілітаційної допомоги глухим та слабочуючим дітям від 0 до 3х років. Задля запобігання поширення короновірусної інфекції, студенти і співробітники дотримувалися всіх необхідних правил і використовували засоби індивідуального захисту.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, заклад відвідали не всі студенти групи (оскільки існує ліміт одночасного перебування на території навчально-реабілітаційного закладу). Попри обставини, іграшки та солодощі, що принесли в подарунок студенти БДМУ, вже чекають на молодших школярів, які дістануть їх з-під ялинки щойно повернуться з канікул: сюрпризи триватимуть і після новорічних ранків.

Студенти стоматологічного факультету здійснили мрії діток

Вже вкотре студенти стоматологічного факультету БДМУ є чарівниками на свято Миколая.

Цьогоріч було зорганізовано адресну допомогу діткам з малозабезпечених сімей. 10 мрій-листів, які писали діти було здійсненно.! Щасливі очі, гарні посмішки, чудовий настрій і свято в серці!

IMG_5527
IMG_5846
IMG_5849
IMG_5497
IMG_5850
IMG_5848
IMG_5493

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати