• Українська
  • English
В БДМУ триває X Медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених BIMCO 2023 ONLINE

В БДМУ триває X Медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених BIMCO 2023 ONLINE

Перша пленарна сесія конгресу була насиченою та цікавою на події: розпочалася з лекції професора Tiago Fleming OUTEIRO з Геттінгена (Німеччина) «Molecular determinants of synucleinopathies: insight into therapeutic opportunities» та клінічного воркшопу «Базова підтримка життя від теорії до практики» від Віталія СМАНДИЧА, к.мед.н., доцента закладу вищої освіти кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб; керівника навчально-тренінгового центру симуляційної медицини БДМУ.

Далі в програмі конгресу були не менш захоплюючі та прогресивні лекції від професора, щелепно-лицевого хірурга Javier PAZ з Канкуна (Мексика) на тему: «Dental implants All on X digital workflow treatment» та докторки Marina HAQUE, MD, MPH Anesthesiology Department, Wayne State University з штату Мічіган (США) на тему: «International trend of opioid use disorder and treatment».

Напрямок педіатрії цього дня був представлений клінічним воркшопом від Олени ВЛАСОВОЇ, д.мед.н., доцентки закладу вищої освіти кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб БДМУ на тему: «Огляд новонародженої дитини. Фізіологічні та патологічні рефлекси».

Наприкінці робочого дня організаційні комітети конференцій-партнерів взяли участь у BIMCO Science Fair.

Другий день роботи X Медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих учених BIMCO 2023 ONLINE стартував з клінічного воркшопу «Перші кроки в репродуктивній медицині» від д.мед.н., професора, президента Української асоціації репродуктивної медицини, академіка Української академії наук, завідувача кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету Олександра ЮЗЬКА. Лектор поділився своїм досвідом та напрацюваннями в галузі репродуктивної медицини.

Другою подією згідно програми була лекція «Synthesis, characterization and application of biomaterials in nanomedicine» професора Leonard ATANASE з Яського університету «Аполлонія» (Ясси, Румунія).

Мотивуючою була лекція доктора Christos TSAGKARIS «Make your voice heard: Youth involvement in health advocacy and policy in Europe» з Цюріха (Швейцарія).

Сповнені натхнення та рішучості учасники конгресу знайомилися з принципами роботи КТ в ендодонтії та розбирали клінічні випадки спільно з к.мед.н., доцентом закладу вищої освіти кафедри стоматології дитячого віку БДМУ Віталієм РОЖКОМ на воркшопі на тему: «Променева діагностика та конусно-променева комп’ютерна томографія в ендодонтії».

Далі своїми напрацюваннями щодо лікування деменції поділився доктор Singla RAJEEV, PhD, Post Doctoral Fellow, Institutes for Systems Genetics (Ченглу, Китай) на лекції: «Natural products for the treatment and management of dementia: current trends in 2016-2021 with aid of artificial intelligence and deep machine learning».

Пізнавальною була також лекція «Spinal Dysraphisms and craniofacial deformities. State of Art and future directions» доктора Georgios MATIS з м. Кельн (Німеччина), котрий ознайомив учасників конгресу з своїм досвідом роботи в нейрохірургії.

Подальшою подією конгресу був клінічний воркшоп з педіатрії, де Наталія БОГУЦЬКА, к.мед.н., доцент закладу вищої освіти кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб БДМУ обговорила з учасниками конгресу рентгенограми дітей різного віку в нормі та при патології.

Робочий день завершувався онлайн-туром по нашому прекрасному місті Чернівці, яке всі називають «маленьким Парижем», хоча, можливо, це «маленький Відень»?

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати