• Українська
  • English
29 вересня – День серця
29 вересня – День серця

29 вересня – День серця

СЕРЦЕ ДЛЯ ЖИТТЯ. В даний час серцево-судинні захворювання є головною причиною смерті у світі: щороку вони забирають більше 17 мільйонів людських життів, тому з ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно Всесвітній день серця.

Мета введення такого свята в міжнародний календар – це підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. Це свято проводиться під девізом “Серце для життя”. У партнерстві з ВООЗ Всесвітня федерація серця проводить заходи більш, ніж в 100 країнах. У програму Дня серця входять масові перевірки здоров’я, публічні лекції, тематичні вистави, наукові форуми, виставки, концерти, фестивалі, організовані прогулянки та спортивні змагання.

В рамках акцій до Дня фізичної культури та спорту Буковинський державний медичний університет провів пробіг “За здоровий спосіб життя” за участю студентів навчальних закладів Чернівців та області. В червні 2013 року співробітниками кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини, а також працівниками інших терапевтичних баз, були проведені акції до Дня Артеріальної гіпертензії з вимірюванням артеріального тиску та роздачею флаєрів з рекомендаціями по профілактиці серцево-судинних захворювань, викладачі базових кафедр стали учасниками on-line конференції “Сучасні напрямки в лікуванні гіпертензії”, заплановано науково-практичну конференцію на базі кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб “Якість медичної допомоги – освіта, наука, практика”, де окрему увагу буде приділено питанням артеріальної гіпертензії.

Матеріал підготувала: Ольга Гулага, асистент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини

Корисно знати