• Українська
  • English
Спортивні досягнення студентів БДМУ
Спортивні досягнення студентів БДМУ

Спортивні досягнення студентів БДМУ

Рік повільно, але неухильно добігає кінця, а в цей час прийнято оглядатися на прожиті місяці,

аналізувати свої результати. Безперечно, студентам Буковинського державного університету є чим пишатися і до чого прагнути на фаховій ниві, але сьогодні хотілося б згадати досягнення майбутніх медиків на спортивних аренах.

Минулий рік виявився дуже щедрим на спортивні нагороди. Титул чемпіона світу з TANG SO DOO- карате здобув у Лісабоні (Португалія) студент медичного факультету №2 Пую Іван. Так само достойно виступала цього року ще одна представниця цього виду спорту – студентка стоматологічного факультету Савчук Альона. Вона принесла у скарбничку університету титул чемпіонки України з з карате WKF, стала призером чемпіонату Європи, кількох престижних турнірів у Хорватії та Словенії.

На вищий щабель чемпіонату України з екстремального спортивного орієнтування (рогейну) піднялася команда БДМУ у складі Оробець Антоніни (коледж БДМУ) та Голуб Анастасії (медичний факультет №2.

Не менш успішно виступила цього року студентка стоматологічного факультету Ігнатюк Анастасія, яка стала бронзовим призером двох найбільш важливих в Україні студентських змагань: Чемпіонату України та Універсіади України зі стрільби з луку.

Двічі тріумфувала в цьому році студентка коледжу БДМУ Рихлицька Анастасія, яка перемогла у двох етапах чемпіонату України з боулінгу, та здобула титул абсолютної чемпіонки України у своїй віковій категорії.

Естафету перемог підхопили наші «стронгмени» Васильєв Олег (медичний факультет №1) та Крижемінський Вадим (медичний факультет №2) , які на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу виконали норматив майстра спорту, а Олег Васильєв здобув срібну нагороду змагань.

Дуже потужно виступали також представники ігрових видів спорту. Блискучою перемогою завершився виступ наших футболістів на міжнародному турнірі у Кишиневі (Молдова). Дівчата-волейболістки святкували перемогу у міжнародному турнірі. Всі команди БДМУ з ігрових видів спорту беруть участь у змаганнях професійних ліг нашої області.

Успіхи студентів на спортивних аренах підкріплювали своїми перемогами і викладачі БДМУ. Старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Пасько Тетяна Василівна у складі команди вищої ліги «Ніка-Полтава» цього року стала Чемпіонкою України з футзалу серед жінок, а також здобула титул Чемпіонки Ліги Чемпіонів України з футзалу та міні-футзалу.

Ми пишаємося здобутками керівника фізичного виховання коледжу БДМУ, титулованого легкоатлета Ібрагімова Еміля Юсировича, члена національної збірної України з легкої атлетики, учасника Чемпіонату світу з легкоатлетичних естафет (Багами), який у цьому році здобув два срібла на чемпіонаті України та бронзу на командному  чемпіонаті України з легкої атлетики.

Корисно знати