• Українська
  • English
Щаслива сім’я – запорука здорового суспільства
Щаслива сім’я – запорука здорового суспільства

Щаслива сім’я – запорука здорового суспільства

Інституція подружжя – первинна інституція, що з’явилася в людському суспільстві ще перед виникненням таких понять, як «народ», «суспільство», «держава».

 

Сім’я – це великий дар, який Господь дав людині, плодом якого є народження дітей. Кожна дитина прагне народитися в сім’ї, в якій тато і мамо люблять одне одного. Якщо дитина відчуває, що її не хотіли, то вона зранена протягом свого життя.

Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, «з материнською ласкою у затишній батьківській оселі». То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини, то її велике «Я», з якого починається людина, родина, батьківщина і вся наша неповторна у світі країна – Україна.

Як маленькі струмочки, вливаючись у більші, творять потічки, потоки, а ті – річки, а ріки – море, так і ми творимо сім’ї, родини, рід, а з родів складається велике, святе і рідне всім родам – народ.

Ми з вами всі – український народ, який складається з родин малих і великих, дружних і працьовитих. Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша країна збагачується маленькими родинами. І якщо складемо всі родини – це весь український народ, вся Україна. Міцна, здорова родина здатна зрощувати плоди любові і злагоди, що є запорукою розквіту міцної, успішної, багатої держави – України. Бо сильна сім’я, родина, рід – це міцна держава.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство.

«Здорова Нація – Сильна Україна».

На даний момент в Україні, розроблено та ухвалено чимало проектів, для забезпечення здоров’я нація, одним з таких наприклад є: «Здорова Нація – Сильна Україна».

Мета цього проекту полягає в наступному: це закладання фундаменту для формування Здорового суспільства, де здорові звички харчування й адекватна фізична активність є нормою. З кожним роком наше населення втрачає багатьох громадян через необізнаність в правильному способі життя, через неможливість, чи недоступність в сферах медичного обслуговування, і напевно в певній мірі, через лінивість та небажання змінювати майбутнє, не тільки своє , а й держави в цілому.

Для повноцінного процвітання нашої держави, насамперед наша країна повинна бути здоровою всередині, тобто наші родини повинні бути здоровими. Нехай кожен розпочне з себе, і тоді, започаткувавши хорошу звичку дбати про себе, та ближніх, оздоровиться весь рід. Адже немає нічого важливішого ніж здоров’я.

Матеріал підготували: асистент кафедри терапевтичної стоматології, к.м.н. Ішков М.О., к.м.н., доцент Батіг В.М.

Корисно знати