• Українська
  • English
День спонтанного прояву доброти

День спонтанного прояву доброти

День спонтанного прояву доброти – одна з нещодавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Це свято має загальносвітове значення, святкують його у всьому світі, незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань. В Україні це свято поки що мало відоме.

Цього дня, як закликають організатори, треба намагатися бути добрим до всіх, і не просто добрим, а добрим безмежно та безкорисливо. Мало хто в наш неспокійний час здатний на “подвиг”. У стані втоми і роздратування від насущних турбот ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнуться нас самих. І тоді ми шукаємо підтримку та участь у людей, для яких “безкорислива допомога”, “милосердя” та “чуйність” – аж ніяк не порожній звук.

Точного визначення про те, хто ввів традицію святкувати цей день, немає. За наявною інформацією, свій початок свято поклало у США, а нині набуло популярності у всьому світі. Найпростішим проявом доброти у цей день буде ваше ставлення до оточуючих. Йдеться як про добре слово, просту і не дуже допомогу, підтримку, мотиваційні слова, милі розмови і приємні зустрічі. Доброта може полягати в уступленому у транспорті місці, поданій руці на виході з нього або щирому слові “дякую” на касі в супермаркеті.

За добрі справи не варто очікувати подяки — головне, щоб вони приносили задоволення і дарували позитивні емоції.

Матеріал підготувала: Олеся Гаврилюк, асистентка кафедри мікробіології та вірусології

Корисно знати