• Українська
  • English
Всесвітній день молоді

Всесвітній день молоді

10 листопада 1945-го року в Лондоні була заснована Всесвітня організація демократичної молоді. Саме на честь цієї події у світі було запроваджено Всесвітній день молоді і відзначається він щорічно 10 листопада.

Після проведення всесвітньої конференції молоді, в якій брали участь представники 63 країн, вирішили зробити офіційне свято, що символізувало б мир на планеті, захист прав молоді, незалежність націй, боротьбу з нацизмом та захистом здоров’я молодого населення.

Від молоді залежить не тільки сьогодення, але й майбутнє. І сьогодні в час війни ми бачимо наскільки молодь України прогресивна, патріотична та рішуча – і їх вклад у нашу перемогу величезний.

До слова, з першого дня повномасштабного вторгнення – молодь БДМУ всіма способами почали допомагати військовим, ЗСУ, внутрішньопереміщеним особам – волонтерили в гуманітарних штабах, проводили та проводять благодійні акції та збори, допомагали на кордонах українцям, стали волонтерами міжнародних благодійних фондів і далі працюють на перемогу, доглядали за дітками – внутрішніми переселенцями, плетуть маскувальні сітки та костюми, виготовляють ліки, формують аптечки, воюють на інформаційному фронті. З нашою молоддю – тільки перемога і процвітання нашої України!

Зі святом!

Корисно знати