• Українська
  • English
Фахівці БДМУ взяли участь в науковій конференції в Сучаві
Фахівці БДМУ взяли участь в науковій конференції в Сучаві

Фахівці БДМУ взяли участь в науковій конференції в Сучаві

Впродовж 11-13 травня в м. Сучава (Румунія) проходила конференція «Сучавські медичні дні» (Conferin?a «Zilele Medicale ale Sucevei» – Edi?ia a VI-a, 2017) під егідою Академії медичних наук Румунії, Ясського університету медицини та фармацевтики «Грігоре Т. Попа».

 

Від Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» участь в конференції взяли: доцент Оксана Голяр (кафедра внутрішньої медицини та інфекційних хвороб), асистент Лаліта Герасим (кафедра хірургічної та дитячої стоматології), асистент Наталія Швець (кафедра анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії) доцент Ігор Малишевський (кафедра онкології та радіології), доценти Наталія Малкович та Оксана Микитюк (кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб), доцент Орися Микитюк (кафедра біологічної фізики та медичної інформатики), асистент Юлія Карвацька (кафедра дерматовенерології).

Під час конференції відбувся обмін науковою інформацією та досвідом практичної роботи, отримано інформацію для впровадження новітніх досягнень у практичну діяльність, ознайомлено з новітніми методами інструментальних та лабораторних досліджень для вирішення актуальних проблем у галузі медицини.

Клініцистами БДМУ були представлені доповіді з актуальних питань внутрішньої медицини та дерматовенерології, зокрема, про розповсюдженість та коморбідну патологію у хворих на остеартроз у Північній Буковині та про особливості респіраторної реабілітації хворих з гострими порушеннями мозкового кровообігу. Живий інтерес та дискусію викликала доповідь Орисі Микитюк про застосування нанотехнологій в медицині та Юлії Карвацької про стан гіпофізарно-тиреоїдної системи у хворих на вугрову хворобу – мешканців йододефіцитного регіону.

В рамках засідання були презентовані цікаві клінічні випадки, ознайомлення колег із сучасними стратегіями діагностики, лікування та профілактики ряду соціально значимих захворювань.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати