• Українська
  • English
«Навчися рятувати життя, не проходь повз»
«Навчися рятувати життя

«Навчися рятувати життя, не проходь повз»

13 вересня викладачі та лікарі-інтерни ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» навчали студентів економічного факультету Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича основам долікарської допомоги. Зазначимо, що такі акції наразі є дуже актуальними та цікавими як для студентів так і для викладачів, адже це вже втретє економісти запросили фахівців БДМУ для показового освоєння надання першої долікарської допомоги.

 

Мета акції полягала в навчанні наданні першої долікарської допомоги в екстрених ситуаціях.

Зі вступним словом та привітанням виступив декан економічного факультету Руслан Білоскурський, який звернув увагу на актуальність і важливість даної тематики.

Акцію розпочала Анна Рибарчук, інтерн ІІ року навчання зі спеціальності «Анестезіологія та інтенсивна терапія», працівник Центру екстреної медичної допомоги, яка розповіла про актуальність першої долікарської допомоги, хто повинен надавати таку допомогу, які можуть бути невідкладні ситуації, та як потрібно надати першу долікарську допомогу для того, щоб врятувати людині життя. Все ілюструвалося мультимедійною презентацією та показово-практичними навичками.

Студенти ЧНУ активно відповідали на всі питання лектора а також задавали безліч додаткових запитань. Приємно відзначити, що частина студентів-економістів добре знають правила надання першої долікарської допомоги, особливо відзначився своїми знаннями ПДД студент Влад, який побував у зоні АТО.

По закінченню всі студенти мали змогу самостійно провести реанімаційні заходи на фантомі й багатьом вдавалося виконати їх правильно.

«Ми, медики, надзвичайно раді, що сучасна молодь обізнана та може врятувати життя людині в екстрених ситуаціях, не пройде повз постраждалого,» – розповідають організатори акції Галина Коваль, доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології та Інга Єременчук, асистент кафедри фтизіатрії та пульмонології.

Окреме спасибі організатори висловлюють працівникам кафедри анестезіології та інтенсивної терапії БДМУ за всебічну підтримку та допомогу в подібних акціях.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати