• Українська
  • English
День жінок-лікарів

День жінок-лікарів

Національний день жінок-лікарів відзначається 3 лютого, в день народження Елізабет Блеквелл, першої жінки, яка отримала медичний ступінь у США.

У цей день ми вшановуємо великий внесок жінок у медицину. Незважаючи на великі перешкоди, Блеквелл першою у своєму класі закінчила Женевський медичний коледж у північній частині штату Нью-Йорк у 1849 році, написавши докторську дисертацію про черевний тиф.

Після чого Елізабет Блеквелл повернулася на батьківщину в Англію, щоб відкрити приватну практику та створила медичну школу для жінок наприкінці 1860-х років.

Як пропонують в цей день відзначати жінок-лікарів.

Подякуйте своєму лікарю

Якщо ви звернулися до лікаря-жінки, подякуйте їй за роботу. Переконайтеся, що вона знає, що ви цінуєте час і турботу, які вона для вас приділяє.

Публікуйте в соціальних мережах

Зайдіть у Twitter або Facebook і діліться історіями та/або історіями жінок-лікарів. Використовуйте #NationalWomenPhysiciansDay або #WomenPhysiciansDay.

Спостерігайте за улюбленими жінками-лікарями в серіалах та фільмах

Від доктора Куїн до доктора Мередіт Грей, телебачення дало нам всебічно розвинених, сильних і розумних жінок, на яких ми можемо рівнятися в медичній професії. Візьміть тарелю попкорну та вирушайте з ними в подорож кіномистецтва та медицини.

 

Корисно знати