• Українська
  • English
Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Innovate. Demonstrate. Elevate. Advance. Sustain. ( I.D.E.A.S.) – мета , яка декларується цьогорічним Міжнародним днем жінок і дівчат у науці.

Цього року Міжнародний день жінок і дівчат у науці буде зосереджений на ролі жінок, дівчат і науки у зв’язку з Цілями сталого розвитку, які розглядатимуться на майбутньому Політичному форумі високого рівня.

 

 

«Ми всі можемо зробити свій внесок, щоб розкрити величезний невикористаний талант нашого світу – починаючи з заповнення класів, лабораторій і залів засідань жінками-вченими».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

 

 

Відзначення цього дня має мету підключити міжнародну спільноту до жінок і дівчат у науці, зміцнюючи зв’язки між наукою, політикою та суспільством для стратегій, орієнтованих на майбутнє. Таким чином цей день продемонструє найкращі практики, стратегії, прикладні рішення для вирішення проблем і можливостей цілей сталого розвитку. Цьогоріч також вперше буде зорганізовано науковий семінар для сліпих дівчат і сесію від колег-НАУКОВЦІВ BLIND на тему «Наука шрифтом Брайля: робимо науку доступною».

Тематичні напрямки WomenScienceDay 11 лютого:

  • Роль жінок у науці для вдосконалення нормативно-правової та політичної бази для зеленої та інклюзивної економіки.
  • Сприяння інноваційним зеленим інвестиціям у жінок і дівчат у науці через державно-приватне партнерство.
  • Просування жінок на національному рівні у розвитку наукового потенціалу для цілісних інклюзивних і екологічних дій.

Джерело інформації

Корисно знати