• Українська
  • English
Всесвітній День Нирки: Разом до Здорових Нирок

Всесвітній День Нирки: Разом до Здорових Нирок

Кожного року, у другий четвер березня, увесь світ об’єднується, щоб відзначити Всесвітній День Нирки. У 2023 році це важливе свято відзначається 9 березня. Подію ініціювали Міжнародна федерація ниркового фонду разом з Всесвітнім нефрологічним товариством у 2006 році, і Україна приєдналася до цієї ініціативи у 2008 році.

Всесвітній День Нирки призначений для того, щоб привернути увагу громадськості до нефрологічних захворювань, підвищити рівень інформованості про функції нирок та їх важливу роль у нашому здоров’ї, а також залучити людей до здійснення профілактичних заходів.

Спільна робота для здорових нирок:

З нагоди цього свята фахівці в області нефрології організовують зустрічі та конференції, де обговорюються нові можливості у розробці ліків і медичного обладнання. Ці події допомагають фахівцям обмінюватися досвідом і знаходити спільні рішення для покращення діагностики та лікування ниркових захворювань.

Збережімо свої нирки:

Нефрологічні захворювання можуть мати серйозні наслідки і часто проявляються та прогресують незамітно. Тому важливо дотримуватись правил профілактики. Уникаючи шкідливих звичок, правильно харчуючись, зберігаючи активний спосіб життя та слідкуючи за артеріальним тиском, ми можемо зменшити ризик розвитку ниркових проблем. Регулярні аналізи та вживання достатньої кількості води також сприяють здоров’ю наших нирок.

Ваші нирки – це скарб, за яким варто дбати. Приєднуйтесь до нас у цей Всесвітній День Нирки і долучайтеся до зусиль на шляху до здорових нирок!

Інформацію підготував: Володимир Вівсянник, асистент кафедри внутрішньої медицини

Корисно знати