• Українська
  • English
Філософія та медицина
Філософія та медицина

Філософія та медицина

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ. За регламентом ЮНЕСКО з 2002 року в третій четвер листопада світова спільнота відзначає Всесвітній день філософії. Україна долучилась до святкування з 2006 року, коли вперше був проведений Міжнародний науковий симпозіум з нагоди Дня філософії.

Професорсько-викладацький склад та студентство Буковинського державного медичного університету, керуючись прогресивними процесами гуманітаризації вітчизняної освіти, також не оминає увагою філософські аспекти медицини та фармації.

Основною метою відзначення Всесвітнього дня філософії є спроба зробити її більш доступною та зрозумілою кожному. Зняття ідеологічного нашарування з філософських ідей насправді виявило потужний потенціал філософії у формуванні індивідуального, колективного та національного світогляду. Філософські роздуми та дискусії почасти стають важливими елементами як в освітньо-науковому процесі, так і в буденно-практичних моментах.

Усвідомлення ролі та значення філософії в сучасній науковій картині світу, формування поваги й толерантності до ідей науковців і мислителів – усе це є чинниками повноцінного освоєння студентами філософського знання.

На кафедрі суспільних наук та українознавства Буковинського державного медичного університету важлива увага приділяється формуванню в студентів та аспірантів ціннісних, пізнавальних, етичних та естетичних складників професійної діяльності.

Як зазначає доктор філософських наук, професор Микола Сидоренко: “Сумлінне дотримання новітніх методологічних настанов сучасної філософії науки дозволить підготувати висококваліфікованих медичних та фармацевтичних фахівців з якісно новими, прогресивними світоглядними орієнтирами”. Відтак, майбутні спеціалісти матимуть змогу швидше адаптуватись до особливостей сучасного соціокультурного простору.

Матеріал підготував: Ігор Скакун, викладач кафедри суспільних наук та українознавства

Корисно знати