• Українська
  • English
Як вмотивувати себе займатись спортом, якщо цього зовсім не хочеться?

Як вмотивувати себе займатись спортом, якщо цього зовсім не хочеться?

Якщо регулярно займатися спортом, то можна зберегти молодість. З віком довжина ДНК-хромосом поступово знижується. А фізичні навантаження допомагають зберегти її в хорошому стані якомога довше. Якщо ви будете займатися спортом, а ваші однолітки немає, то придивіться до них. Ви гарантовано помітите, що виглядаєте набагато молодше.
Регулярні щадні тренування допомагають збільшити рівень ендорфінів, які позитивно відбиваються на настрої людини. Після занять спортом ви ще 25-30 годин будете почувати себе молодше, ніж є насправді.

           Але, незалежно від того, хто ви – початківець чи “мешканець” спортивної зали, існують моменти, коли ви не можете змусити себе почати займатися.

Коли ви не відчуваєте зацікавленості до певного поставленого завдання, пам’ятайте, що є способи боротьби із внутрішнім опором. Ідея полягає в тому, щоб не боротися із самим собою, а щоб врахувати імпульс вашої активності природним шляхом.

Виконайте правило 10-ти хвилин

Частина того, що заважає нам здійснювати заплановане полягає в тому, що ми дивимося на цю величезну гору, на яку ми повинні піднятися, і це здається нам неприємним і страшним. Коли ви бачите, що наближається час до виснажливої ​​діяльності, яка змусить вас відчувати біль, то в голові виникає тисяча думок і пояснень, лиш би не робити зарядки.

Десятихвилинне правило занять спортом працює так: ви встановили намір займатись спортом протягом десяти хвилин. Ідея полягає в тому, щоб працювати на рівні інтенсивності, яка змусить вас відчувати себе, як нібито ви досягли чогось вартісного. Дайте собі хорошу двохвилинну розминку, щоб підготувати ваше тіло для стресу від фізичних навантажень і тоді приступайте.

Покладіть на видне місце свою спортивну форму

Чи чули ви коли-небудь фразу “плаття для успіху”? Спортивна форма може стати вашим стимулом для фізичних вправ, адже, коли ви одягаєте форму, у якій вже тренувались, то підсвідомо орієнтуєте себе про намір щодо заняття спортом.

Дивіться, як інші люди працюють над собою та досягають успішних результатів

 Спробуйте переглянути деякі відео людей, які роблять ті ж види тренувань, які, на вашу думку подобаються вам найбільше. Їх оптимізм має зарядити і вас енергією та бажанням піклуватись про своє здоров’я та дбати про свій зовнішній вигляд!

Матеріал підготувала

Доцент кафедри патологічної фізіології Слободян К.В.

 

Корисно знати