• Українська
  • English
Студенти-фармацевти пройшли навчально-виробничу практику

Студенти-фармацевти пройшли навчально-виробничу практику

Важливе місце у підготовці студентів вищої школи до професійної діяльності займає практика, яка дозволяє опанувати практичні навички, вміти приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах, опанувати сучасними методами та формами організації в галузі майбутньої спеціальності.

У січні студенти 4-го курсу фармацевтичного факультету за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» проходили практику з технології ліків на базах виробничих аптек різної форми власності міста, області та фармацевтичних заводах.

В умовах виробничих аптек МКП «Аптека №2», м. Чернівці та КП «Сторожинецька центральна аптека №23» м. Сторожинець студенти поглибили та узагальнили теоретичні знання, базову практичну підготовку, ознайомилися з основними наказами, інструкціями МОЗ, що регламентують виготовлення екстемпоральних лікарських форм. Згідно з виконаною роботою заповнювали щоденники, підсумковий звіт опанованих практичних навичок. Персонал аптек доброзичливо та з розумінням ставився до студентів, навчав їх, допомагав у проходженні практики.

4
7
1
2
6
19
5
8
11
9
3
10
18
17
16
15
14
13
12

Слід зазначити, що карантин вніс певні корективи щодо проходження практики на фармацевтичних заводах, але не завадив її реалізації, оскільки лише змінив форму проведення. Завдяки налагодженій співпраці БДМУ і фармацевтичних заводів АТ «Галичфарм», ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»» та ТОВ «ЮРІЯ-ФАРМ» студенти проходили практику в онлайн-режимі з використанням програми Hangouts Meet на платформі Google та сервісу Zoom. Онлайн-зустрічі проходили у форматі віртуального 3D туру по виробництву твердих та м’яких лікарських форм, ін’єкційних та інфузійних розчинів, крапель, де студенти мали можливість побачити постадійне виробництво лікарських засобів від створення до транспортування на склади відповідно до вимог GMP. Особливу увагу студентів привернув структурний підрозділ ТОВ «ЮРІЯ-ФАРМ» (центр персоналізованої фармації) Хемотека, головним завданням якого є виготовлення протипухлинних лікарських засобів із сертифікованих міжнародних субстанцій з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта і рецепта лікаря.

Таким чином, практика є одним із важливих елементів освітнього процесу. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів фармації до практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки.

Інформацію підготували: співробітники відділу виробничої практики зі спеціальності “Фармація”

асистент кафедри фармації, к.фарм.н., Катерина САДОГУРСЬКА (заступник завідувача)

та асистент кафедри фармації, к.фарм.н Роксолана БАСАРАБА (завідувач відділення).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати