• Українська
  • English
Вчена рада БДМУ

Вчена рада БДМУ

23 грудня відбулося засідання вченої ради Буковинського державного медичного університету.

На початку засідання в.о. ректора БДМУ Оксана Андрієць вручила вітальні адреси ювілярам та дипломи кандидатам наук.

IMG_3934
IMG_3930
IMG_3935
IMG_3933
IMG_3936

Також Оксана Анатоліївна вручила Грамоти та Подяки представникам Національної поліції України в Чернівецькій області та представникам Чернівецького обласного гарнізону за результативну співпрацю в рамках реалізації проекту МОЗ України «Про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти» та вагомий особистий внесок в організацію підготовки офіцерів медичної служби запасу БДМУ.

Зауважимо, що співробітники Нацполіції проходили підготовку на базі кафедри медицини катастроф та військової медицини БДМУ (завідувач – доцент Ігор Бірюк).

IMG_3927
IMG_3926
IMG_3923
IMG_3918
IMG_3915

В свою чергу представники Поліції відзначили нашу спільну співпрацю у напрямку збереження життя та здоров’я громадян та вручили Подяки професору Оксані Андрієць та доценту Ігору Герушу.

Заступник начальник Чернівецького гарнізону Ігор Шевчук вручив почесні грамоти за сумлінне виконання посадових обов’язків відповідальність, старанність і наполегливість при виконанні визначених завдань та з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України співробітникам університету – захисникам України: Руснаку Віталію, Руслану Кнуту, Ярославу Кулачеку, Олегу Сальникову, Петру Ковальчуку, Михайлу Бєлову, Леоніду Юрчуку.

Звіт про роботу університету за 2021 рік

Під час засідання в.о. ректора професор Оксана Андрієць висвітлила роботу БДМУ за 2021 рік, виокремила досягнення та здобутки, й закцентувала увагу на основних завданнях та пріоритетах на наступний навчальний рік. Зокрема зосередила увагу на проблемних питаннях наявних площ в лікувальних установах міста та області для клінічних кафедр, що особливо гостро для кафедри онкології та радіології (Буковинський клінічний онкологічний центр), кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб (ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги»), кафедр внутрішньої медицини, анестезіології та реаніматології, дитячої хірургії та отоларингології, (ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»), педіатрії та дитячих інфекційних хвороб (КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня»).

Водночас в.о. ректора відзначила про позитивні напрацювання у налагодженні конструктивного діалогу з адміністрацією ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги», ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня», ОКНП «Обласний Клінічний Кардіологічний Центр», ОКУ «Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни» в розрізі можливості надання зовнішнього сумісництва співробітникам клінічних кафедр, які розташовані у приміщеннях цих установ для участі в лікувально-діагностичному процесі.

Закцентувала увагу, що у 2022 році вперше планується налагодження співпраці між БДМУ й Буковинським центром відновного лікування та комплексної реабілітації дітей і ОКНП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр» в напрямку підготовки спеціалістів на післядипломному етапі.

Водночас Оксана Анатоліївна зауважила, що особливу увагу необхідно привернути для пошуку нових площ для розташування студентських гуртожитків; участі у грантових транскордонних проектах спільно із Агенцією регіонального розвитку Чернівецької області; можливостей розширення та запровадження співпраці з багатопрофільними приватними медичними закладами, а також активізацією підготовки спеціалістів за напрямком кардіохірургія, трансплантологія, нейрохірургія, зважаючи на інтенсивний розвиток цих напрямків у практичній охороні здоров’я як в Україні, так і в Чернівецькій області.

Звіт в.о. ректора вченою радою схвалено і рекомендовано до подання до МОЗ України в установленому порядку.

Про результати виконання плану наукових досліджень за 2021 рік інформував проректор з наукової роботи професор Олександр Іващук.

Доцентка Уляна Марусик, заступниця начальника навчального відділу – завідувачка сектору моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення ознайомила з результатами рейтингу викладачів та кафедр університету за підсумками діяльності у 2020– 2021 навчальному році.

Під час зібрання також відбулося обрання за конкурсом на посади завідувачів кафедр і затверджено протоколи щодо присвоєння вчених звань.

Представники вченої ради під час зібрання ухвалили низку рішень задля ефективної та успішної роботи БДМУ в подальшому, зокрема затверджено:

  • протоколи засідання наукової та центральної методичної комісій;
  • звіти керівників відповідних структурних підрозділів про роботу «Навчально-наукової лабораторії», «Центру клінічних досліджень університету»;
  • ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами першого (осіннього) семестру 2020/2021 навчального року в БДМУ;
  • голову екзаменаційної комісії на фармацевтичному факультеті (спеціальність 226 «Фармація», освітній ступінь «магістр», заочна форма навчання) за освітньою програмою «Фармація» у 2022 році завідувача кафедри фармації, доцента Олега Геруша;
  • обсяг коштів для потреб студентського самоврядування університету на 2022 рік;
  • правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти у Буковинському державному медичному університеті в 2022 році;
  • правила прийому на навчання до Буковинського державного медичного університету для здобуття фахової передвищої освіти в 2022 році;
  • положення про порядок подання та розгляду скарг під час проведення виборів ректора Буковинського державного медичного університету.

Також під час засідання напередодні новорічно-різдвяних свят мистецькі вітання презентували присутнім учасники народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта».

IMG_3889
IMG_3891

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати