• Українська
  • English
Міжнародна діяльність БДМУ
Міжнародна діяльність БДМУ

Міжнародна діяльність БДМУ

ДЕНЬ ДРУЗІВ. Усі народи у всі часи відзначали важливість друзів в нашому житті, адже дружба впливає на розвиток моральних цінностей людини, а відповідно й на стабільність і вдосконалення суспільства в цілому.

Дружба являє собою емоційний зв’язок між людьми, який базується на спілкуванні, розумінні, взаємній підтримці та турботі, що складає абсолютну гармонію стосунків. Тому не дивно, що в кожній країні є особливий день присвячений цьому світлому почуттю. В Україні ми відзначаємо Міжнародний день друзів 9 червня.

Людина не може жити в самотності та ізоляції, а наука не може розвиватися без об’єднання зусиль та досягнень всіх науковців світу. Усвідомлюючи важливість налагодження співпраці для розвитку медичної науки, Буковинський державний медичний університет завжди радий співпрацювати із науковцями з різних закордонних медичних установ, які з часом стають друзями нашого вишу. На сьогоднішній день БДМУ підтримує дружні стосунки з 30 вищими навчальними закладами та науково-дослідними установами закордоння, яким ми хочемо сьогодні подякувати за плідну співпрацю задля досягнення спільної мети: покращання якості підготовки медичних фахівців та надання медичних послуг.

Говорячи про дружбу, неможливо не згадати слова Расула Гамзатова: “Є кордони між мовами, але немає кордонів між серцями.” Так і в нашому навчальному закладі немає кордонів для дружби між студентами різних країн. БДМУ завжди підкреслює неоціненний вклад розвитку дружніх стосунків між країнами, народами, окремими представниками різних культур для забезпечення миру у світі.

В БДМУ здобувають вищу освіту 797 іноземних студентів із 37 країн світу, тому університет намагається докласти всіх зусиль для розвитку в своїх вихованцях толерантного ставлення один до одного та поважного сприйняття культурних традицій різних народів. Цьому сприяє навіть сама атмосфера закладу, продумані заходи для майбутніх фахівців медичної сфери, а саме: святкування Дня знань, проведення культурних вечорів, організація спортивних змагань у День здоров’я, посвячення в студенти, цікаві виховні години про дбайливе ставлення до здоров’я тощо. Уміння знаходити святкове у буденному та приємне у корисному – це вирізняє багатонаціональну студентську спільноту БДМУ.

БДМУ високо цінує співпрацю з навчальними закладами та медичними установами закордоння і вважає діяльність університету своїм маленьким внеском в становлення та консолідацію дружніх відносин нашої держави на міжнародній арені.

Матеріал підготувала: Мар’яна Мочернюк, начальник відділу міжнародних зв’язків БДМУ

Корисно знати