• Українська
  • English
До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 27-28 листопада та 01 грудня на кафедрі соціальної медицини та організації охорони здоров’я БДМУ

доцентами І.В. Навчуком і М.І. Грицюк та асистентами Ж.А. Ревенко й Л.Й. Власик було проведено низку заходів зі студентами ІV – VІ курсів медичних факультетів № 1, 2, 3, 4, а також стоматологічного та фармацевтичного, зокрема:

  1. круглі столи на тему: „СНІД як соціальна проблема: шляхи вирішення” (зі студентами 16 гр. ІV курсу, 17 гр. та 44 гр. V курсу, 9 гр. VІ курсу);
  2. міні-лекції на тему: „Профілактика СНІДу в умовах сьогодення”;
  3. конкурс на кращий бюлетень на теми: „Епідеміологія СНІДу та ВІЛ-інфекції”, „СНІД – чума ХХ – ХХІ століть”, „Зупинимо СНІД разом”.

Під час круглих столів студенти продемонстрували високі знання щодо профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу. Викладачі кафедри гідно оцінили їх виступи та підготовлені ними бюлетені.

У рамках співпраці з практичною охороною здоров’я бюлетені було передано комунальній медичній установі Чернівців „Міська поліклініка № 1” для подальшого використання.

Головна мета проведених заходів – звернути увагу студентів на проблему СНІДу не лише з медичного (профілактичного) погляду, а й в аспекті сприйняття хворих на цю недугу в соціумі. Недаремно символом цього дня є червона стрічка як знак толерантного ставлення до них.

Корисно знати