• Українська
  • English
Як підвищити концентрацію уваги.

Як підвищити концентрацію уваги.

 У повсякденному житті нам трапляються ситуації, які потребують підвищеної зосередженості. Але саме тоді наша увага починає блукати деінде: на думку зразу приходять справи, які ще потрібно зробити, або ми подумки повертаємося до нещодавніх подій, які нас вразили.

Хоча ми і намагаємося бути продуктивними впродовж дня, здається, що на все нам просто замало часу. І причина проста: відсутність концентрації. Саме тому ці прості поради допоможуть вам збільшити продуктивність у будь-якій сфері та  допоможуть зосередити всю вашу увагу на одному завданні.

Незалежно від виховання чи чинників комунікативного або робочого характеру, існують кілька методик, які допоможуть вам використовувати можливості вашого мозку і зосередитися на виконанні завдань.

Тож, пропоную вашій увазі, перевірені методи, призначені для швидкого й ефективного поліпшення концентрації та продуктивності роботи –  повноцінний сон, здорове харчування, фізичні вправи тощо.

Хороший нічний сон – достатній відпочинок вночі має вирішальне значення для мозку. Щоб зосередитися, ясно мислити і бути пильними, потрібно дорослим спати 7-9 годин на добу. Регулярні вправи поліпшують здатність до навчання, пам’ять і концентрацію. Вони підіймають настрій, допомагають людям спати і знімають стрес. Підійдуть тренування в тренажерному залі або на свіжому повітрі, йога, проста швидка ходьба. Здорове харчування потрібно для підтримки високого рівня енергії, потрібно їсти різноманітну здорову їжу: цілозерновий, фрукти, овочі, рибу і нежирні джерела білка.

Стимулятори центральної нервової системи можуть на короткий час підвищити увагу і концентрацію, проте вони не покращують здатність до навчання та мислення.

Після прийому стимулятора період хорошого самопочуття триває кілька годин. Потім ефекти стихають і люди можуть відчувати себе млявими, відключеними або пригніченими.

Ще одним із побічних ефектів, при частому прийманні стимуляторів, є сильний гнів, безсоння, підвищений кров`яний тиск, депресія і суїцидальні думки.

Отже, увага є одним з найбільших пізнавальних процесів людини. Вона вибіркова, оскільки дозволяє сконцентруватися на чомусь одному, водночас не сприймати іншої інформації.

 

Інформацію підготувала старший викладач

 кафедри фармації Роксолана БАСАРАБА

 

 

 

 

 

 

Корисно знати