• Українська
  • English
Посмішку дарувати – настрій піднімати
Посмішку дарувати – настрій піднімати

Посмішку дарувати – настрій піднімати

Найпростіший спосіб справити хороше враження – щира посмішка.

 

Як описував сам Дейл Карнегі: «… посмішка “говорить”: Ви мені подобаєтеся! Я дуже радий Вас бачити!». Похмура і незадоволена людина ніколи не справить позитивного враження на оточуючих. Сама посмішка нічого не вартує для людини, однак збагачує інших. Вона може залишатися в пам’яті оточуючих надовго, якщо не назавжди, хоча сама триває мить.

Як відомо, здоров’я зубів – запорука не лише красивої білосніжної усмішки, а й хорошого самопочуття загалом. Гарна естетична посмішка в сучасних умовах є не тільки показником здоров’я, але й ознакою впевненості в собі, вільного спілкування та успішності. Саме посмішка створює враження доброзичливості та є ознакою хорошого настрою.

Нагадаємо, що за даними Всесвітньої федерації стоматологів, карієс і хвороби ротової порожнини є найпоширенішими захворюваннями у всьому світі. Особливу увагу і настороженість викликає хронічний перебіг карієсу, який не милує ні бідних, ні багатих і сміливо крокує планетою.

Одна з основних порад для збереження гарної посмішки – це регулярні огляди у лікаря-стоматолога двічі на рік.

Це дозволить уникнути гострих станів і вчасно попередити розвиток ускладнень. Для підтримання здоров’я ваших зубів та ясен, окрім щоденних заходів гігієни (чищення зубів та язика два рази на день, користування ополіскувачами, флосами і зубними йоршиками) обов’язково необхідно здійснювати процедуру професійної гігієни ротової порожнини.

Отож, не варто нехтувати профілактичними оглядами у стоматолога, щоб потім не довелося лікувати серйозну проблему. А якщо на шляху до стоматологічного кабінету оселився страх, його можна перебороти. У такому випадку ми радимо обрати «свого» лікаря-стоматолога, який викликатиме довіру і, зрештою, стане гарантом вашої бездоганної усмішки.

Тому посміхайтеся частіше і даруйте свій позивний настрій оточуючим!

Матеріал підготували: завідувач кафедри терапевтичної стоматології, к.мед.н. Батіг В.М. та асистент кафедри Басіста А.С.

Корисно знати