• Українська
  • English
Зовнішнє незалежне оцінювання-2013. Чого очікувати майбутнім абітурієнтам?
Зовнішнє незалежне оцінювання-2013. Чого очікувати майбутнім абітурієнтам?

Зовнішнє незалежне оцінювання-2013. Чого очікувати майбутнім абітурієнтам?

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева на запрошення інформаційної агенції “Главком” взяла участь у прес-конференції, яка відбулася 17 січня 2013 року, повідомляє Прес-служба МОНмолодьспорту України.

На початку прес-конференції Ірина Павлівна висловила думку, що назва прес-конференції відображає певні хвилювання громадськості щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році. “Я Вас запевняю, що жодних підстав для хвилювань немає. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України чітко зазначило, що жодних змін до нормативних документів з організації та проведення тестування у 2013 році внесено не буде”, – зазначила вона.

В інформаційному повідомленні директор Українського центру розповіла про особливості зовнішього незалежного оцінювання 2013 року.

Тож, реєстраційні документи для проходження зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році абітурієнти зможуть подати до 5 березня поточного року (дата відправлення визначається за поштовим штемпелем). До 19 березня абітурієнти, яких було зареєстровано, зможуть за потреби внести зміни до своїх реєстраційних даних.

Ірина Зайцева звернула увагу на те, що можливість внесення змін буде лише у тих абітурієнтів, які зареєструвалися у межах встановленого терміну. У зв’язку з цим не варто відкладати реєстрацію на останні дні, адже таким чином, враховуючи необхідність певного часу для надсилання поштових відправлень, абітурієнти втрачають змогу, наприклад, змінити перелік навчальних предметів: “Жодних виключень не буде. Попри думку певних представників суспільства щодо можливості порушити терміни “реєстрації” задля кількох осіб. Маю зазначити, що усі дії Українського центру оцінювання якості освіти відповідатимуть вимогам нормативних документів у сфері зовнішнього незалежного оцінювання. Тому закликаю абітурієнтів та їхніх батьків вже сьогодні потурбуватися, аби майбутній вступник вчасно подав реєстраційні документи”.

Також Ірина Зайцева прокоментувала найпоширеніші запитання, які виникають у громадськості під час реєстрації для проходження ЗНО (перелік запитань та відповідні роз’яснення до них розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти).

Корисно знати