• Українська
  • English
Без сім’ї – нема щастя на землі

Без сім’ї – нема щастя на землі

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН ще у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Цей день присвячений вірності, любові, взаєморозумінню та гармонії.  З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом поваги, любові, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство. Міжнародний день сім’ї — це своєрідне нагадування про те, що немає однакових сімей — ми всі різні, тому й наші сім’ї значно відрізнятися за формою, розміром та взаєминами. І важливо розуміти, що головне в сім’ї — не формальна традиційність, а щастя всіх її членів. Ще одним вагомим аспектом цього свята є висвітлення складних тем, з якими зустрічаються сім’ї в сучасному світі: бідність, домашнє насилля, труднощі у вихованні дітей, доступ сімей до медичних послуг та ін.

В Україні день сім’ї традиційно святкують 8 липня. Проте останні кілька років  українці солідарно разом з усім світом відзначають і  Міжнародний день сім’ї. Найдорожче, що є в житті це – сім’я, особливо зараз, в нелегкий воєнний час. Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша  країна збагачується маленькими родинами. В Україні з давніх давен сім’я є основним елемент суспільств, берегинею людських цінностей, культури та історичної спадщини поколінь, основою стабільності і розвитку. Дитина, вихована в хороших родинних умовах, не уявляла собі майбутнього життя без сім’ї. Засвоює такі чесноти, як любов до батьків, почуття кровного зв’язку, згуртованості всіх членів родини, духовний потяг до рідного дому, культури і мови, вона створює свою майбутню сім’ю за зразком тієї, в якій виросла сама. Завдяки сім’ї міцнішає і розвивається держава та зростає добробут народу!

Цей день є хорошим приводом зустрітися з рідними, а якщо немає такої можливості, то зателефонувати їм сказати кілька теплих слів та подякувати за все світле і хороше, що вони подарували вам.

Підготувала доцент кафедри фармації Наталія Музика

 

Корисно знати