• Українська
  • English
Міжнародний день «Лікарі світу – за мир»
Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

Міжнародний день «Лікарі світу – за мир»

Щорічно увесь світ відзначає цю дату – у день, коли на японське м. Хіросіма була скинута атомна бомба у 1945 році. Порятунком життя місцевих жителів та усіх тих, хто опинився в епіцентрі вибуху чи будь-яким чином від нього постраждав, звісно, займалися лікарі.

Україна нині як ніхто розуміє значення цього дня, адже вчора військові рф цинічно обстріляли Запорізьку АЕС.

«…Окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об’єкта – це відвертий і зухвалий злочин, це акт терору. Росія повинна відповідати вже за сам факт створення загрози для АЕС. І це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від «Росатома» до всіх пов’язаних компаній і осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології».

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 163-го дня війни.

Щодня медики самовіддано допомагають всім, хто того потребує. Низько вклоняємося всім лікарям, які бережуть найбільшу цінність – життя та здоров’я військових та цивільних, проводять психологічну реабілітацію та консультації.

Додатково: БДМУ підписав меморандум про співпрацю з ГО «Лікарі Світу»

Корисно знати