У рамках Дня науки на кафедрі гігієни та екології
4 листопада був організований круглий стіл «Вегетаріанство як різновид нетрадиційного харчування: за і проти» з нагоди Всесвітнього дня вегана. У ньому взяли участь викладачі та члени СНТ кафедри, студенти І, ІІ та ІІІ курсів (спеціальність «Лікувальна справа»). Розпочала захід керівник студентського гуртка старший викладач Кушнір О.В., яка розповіла присутнім про один з напрямків наукової діяльності кафедри, зокрема, про результати гігієнічної оцінки стану харчування дітей дошкільного віку ДНЗ м. Чернівці. Активісти студентського гуртка представили цікаві презентації. Ольга Ванзяк розповіла про історію виникнення вегетаріанства та про причини, які спонукають людей відмовлятися від м’яса. Різновиди вегетаріанства охарактеризувала Олена Прокопець. Доповіді Владислава Лазара про недоліки вегетаріанства та Іванни Яремчук про корисні аспекти вегетаріанства викликали жваву дискусію в аудиторії. Анастасія Ступницька та Сергій Малайко підготували цікаву вікторину, яка допомогла присутнім перевірити свої знання з гігієни харчування. Учасники круглого столу взяли активну участь в обговоренні можливих негативних наслідків впливу вегетаріанського харчування на здоров’я, обговорили аспекти використання різновидів вегетаріанського харчування у дієтотерапії, виділили переваги раціонального харчування як необхідної складової профілактики «хвороб цивілізації» та дійшли спільної думки, що «здорове тіло -A продукт здорового глузду».