• Українська
  • English
Комп’ютер у житті сучасної людини
Комп'ютер у житті сучасної людини

Комп’ютер у житті сучасної людини

Складно, напевно, оцінити яку роль відіграє в сучасному житті комп’ютер.

Сказати що важливу, це практично нічого не сказати. Якщо з ладу вийде комп’ютер на підприємстві чи фірмі, то це може спричинити масу проблем: зупиняється весь трудовий процес, іноді навіть виробничий.

За останні 15-20 років комп’ютери стали основною складовою нашого нормального існування.

Раніше, щоб побачити зірки, потрібно було купити телескоп, а сьогодні можна завантажити картинку через Інтернет і насолоджуватися зоряним небом. Більш того, можна не просто побачити всі планети сонячної системи, але й отримати повну інформацію про те чи інше сузір’я. Інтернет дозволяє нам знайомитися з усіма планетами, які були досліджені, про які є інформація, є фотографії. Сьогодні сучасних дітей навряд чи можуть здивувати знімки Марса або Юпітера.

Існує ще цілий ряд переваг того, що наше життя залежить від комп’ютерів.

По-перше, це значно спрощує організацію охорони офісів, підприємств, компаній, житлових комплексів або стоянок. Якщо раніше необхідно було на кожному поверсі або по всьому периметру розставляти охорону для того, щоб постійно спостерігати за подіями, то сьогодні завдяки комп’ютеризації, досить просто встановити камери спостереження і все, що відбувається спостерігати на моніторі комп’ютера. У виробництві, наприклад, комп’ютери використовуються від проектування деталей до конструювання цілого виробу, його виробництва і продажу. Широко використовуються системи автоматизованого проектування архітектурних споруд: будівель, мостів, гребель. Дорогі експерименти в науці і техніці можна повністю замінити розрахунками на комп’ютері.

По-друге, сучасні комп’ютери (ноутбуки, нетбуки) можна без проблем брати з собою у відрядження, на відпочинок або просто на прогулянку в парк. Їх компактні розміри, легка вага і можливість працювати декілька годин без мережі, дають ще більше свободи діловій людині. Це також дає можливість бути завжди на зв’язку. Адже з Вами завжди і електронна пошта, і Інтернет, і всі офісні додатки. Більше того, вся інформація, яка може знадобитися в відрядженні, вміщається просто в невеликому комп’ютері.

По-третє, комп’ютери допомагають нашим дітям швидше розвиватися. Приміром, щоб побачити слона, необов’язково їхати в зоопарк (особливо взимку), оскільки все це можна малюкові показати в будь-який час завдяки комп’ютеру та Інтернету.

Але ось коли комп’ютер виходить з ладу, це вже перетворюється на справжню трагедію для його користувача. У таких випадках не слід зневірятися, тому що завжди можна зробити швидкий і якісний ремонт в спеціальних сервісних центрах або ж викликати майстра додому. І вже відремонтований комп’ютер знову стане Вам надійним і добрим помічником, здатним проникнути в національну інформаційну структуру і в мережу Інтернет.

Тому можна сміливо сказати, що комп’ютери та їх можливості дозволяють нам створювати більш комфортні умови для життя – а це вже велике досягнення людства в його постійному розвитку.

Матеріал підготував: Боледзюк Роман – інженер з комп’ютерної техніки кафедри біологічної фізики та медичної інформатики БДМУ.

Корисно знати