• Українська
  • English
До міжнародного Дня інвалідів
До міжнародного Дня інвалідів

До міжнародного Дня інвалідів

В 1992 р. Генеральна асамблея ООН

на 47 сесії у спеціальній резолюції проголосила про відзначення міжнародного Дня інвалідів 3 грудня, а з 1993 р. наказом Президента України цей день вшановується і в нашій країні. В теперішній не легкий час дана проблема є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу та милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. На сьогоднішній день на нашій планеті мешкає більше 1 мільярда або 15% населення з інвалідністю. Серед дитячого населення України – 2% інвалідів, або понад 167 тисяч дітей.

Дана подія не залишилася поза увагою студентів 3 курсу 5 групи та 4 курсу 8,9, 10, 11 груп медичного факультету №1 БДМУ, які долучилися до заходу організованого  Чернівецьким обласним благодійним фондом «Діти-інваліди». Дана організація на чолі з головою правління та директором фонду Шовою Оленою Петрівною опікується більш ніж 1000 родин в яких виховуються від 1 до 3  дітей-інвалідів.

Студенти-медики впевнені, що інвалідність –  це не вирок, і тому саме в цей день всі небайдужі повинні приєднуватись до цієї міжнародної ініціативи. Захищаючи гідність інвалідів, говорять вони, ми захищаємо своє людське обличчя.

Матеріал підготувала Русіна С.М. – доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології С.М. Савенка. 

Корисно знати