• Українська
  • English
Поспішай творити добро
Поспішай творити добро

Поспішай творити добро

Доброта і милосердя – це прояв всього хорошого, що є в кожній людині і зароджується в кожному з нас ще з ранніх років життя.

 

Дитинство для дитини є природною школою сердечності. Це одне з найскладніших і найтонших виховних завдань сім’ї і школи. Всім батькам треба пам’ятати, що вони повинні облагородити серце своєї дитини вищою людською красою – чуйністю, співчутливістю.

 Лікування добротою потребують не тільки хворі й самотні, а й цілком благополучні і здорові люди, які байдужі до чужого горя. Творити добро може кожен, незалежно від віку, умов існування, релігійних вподобань. Наскільки людина прихильна моральності, настільки і високий її особистісний рівень як людини доброї, чуйної і благородної. Прояв доброти помітно буквально у всьому. Доброта виражається у ставленні до навколишнього світу, до тварин і рослин. Чим більше добрих справ робить людина, тим краще враження залишається про неї. Кожна людина повинна робити як можна більше добра щоденно, при спілкуванні з друзями, батьками, їх також треба схиляти до добрих справ, адже людина повинна вміти щиро співчувати, допомагати ближньому, по-дружньому ставитися до всіх людей, тоді і світ стане кращим, добрішим.

Отож, бути перш за все культурними у спілкуванні з оточуючими, допомагати близьким і чужим людям, гарячо відгукатись на чужий біль, вміти правильно підтримати людину і в радості і в горі, поважати, шанувати і передавати з покоління в покоління звичаї і традиції нашого народу –  наш основний обов’язок.

Інформацію підготували професор кафедри медичної біології та генетики Роман Булик та асистент кафедри Катерина Тимчук

Корисно знати