• Українська
  • English
Сучасна стоматологія в об’єктиві мікроскопа

Сучасна стоматологія в об’єктиві мікроскопа

«Ви можете вилікувати тільки те, що можете побачити…» 

Гаррі Кір

Ця знаменита фраза точно відображає важливість появи операційного  мікроскопа в стоматології. Лікар-стоматолог повинен бачити те, що він лікує. Це аксіома, яку не потрібно доводити. Саме він є новим якісним інструментом для діагностики та лікування в сучасній стоматології, який дозволяє виявити ураження невидимі неозброєним оком, він дозволяє лікарю працювати в техніці мінімальної обробки під максимальним збільшенням.

Чи потрібна нам  максимальна деталізації зуба? Безумовно.Так.

Прихований карієс, залишки реставраційного матеріалу, додаткові канали, тріщини зуба, перфорації, зламані інструменти – це все те, що залишається непомітним при роботі без збільшення. Використання оптики дозволяє визначити чіткі межі препарування та з великою точністю провести адгезивну фіксацію, яка надзвичайно важлива при реставраціях.

Мікроскоп незамінний при ендодонтичному лікуванні. Знаючи про те, що  діаметр каналу зуба вимірюється в мікронах, а це тисячні частки міліметра і те, що канали зуба мають складну та інколи непередбачену анатомо-морфологічну будову, то звичайно, що спеціаліст неозброєним оком, не зможе якісно пролікувати зуб. Сучасні оптичні прилади  з кратністю  збільшення від х3.0 до х25.0 допомагають  ендодонтисту чітко виявити входи в канали, якісно очистити та ретельно обтурувати, що дозволяє зберегти зуб на довгі роки.

Ще одним важливим моментом у роботі лікаря з пацієнтом є ергономіка. За умов використання мікроскопа при проведенні стоматологічних маніпуляцій лікарю не потрібно приймати вимушене положення задля того, щоб побачити важкодоступні ділянки, а пацієнт почувається значно комфортніше, тому що лікування проводиться лежачи. Краща ергономіка – більш продуктивна робота і, як наслідок, підвищення якості лікування.

Використовуючи в роботі мікроскоп Ваше стоматологічне майбутнє вже сьогодні, а пацієнти своєю чергою отримують гарантію бездоганного результату.

Матеріал підготували

асистенти кафедри стоматології дитячого віку Рожко В.І. та Вітковський О.О.

 

Корисно знати