• Українська
  • English
День винахідника і раціоналізатора
День винахідника і раціоналізатора

День винахідника і раціоналізатора

Щорічно, в третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора,

відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року. Винахідницьку та раціоналізаторську діяльність регулює Український інститут промислової власності – Укрпатент. На сьогодні Укрпатентом було зареєстроване більше мільйона патентів на винаходи та корисні моделі. У наш час важливу роль у розвитку держави відіграють досягнення в галузях науки та інформації, новітні розробки в промисловості, прогресивні ідеї та винаходи.

Невтомна творча праця співробітників нашого університету сприяє розвитку медичної науки, впровадженню нових практичних рішень, спрямованих на покращення профілактичних, діагностичних та лікувальних методик у відповідності до вимог сьогодення.

Своїм творчим пошуком, наполегливою працею науковці БДМУ завжди підтримують імідж університету як закладу з високим рівнем наукового потенціалу. Ми по праву пишаємося людьми, які створюють вітчизняний інтелектуальний капітал.

За результатами Всеукраїнського конкурсу «Винахід-2016» відповідно до рішення конкурсної комісії комплекс корисних моделей «Способи прогнозування та діагностики бронхіальної астми у дітей та підлітків», заявником та власником яких є наш університет (автори – співробітники кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб), визнано кращим у номінації «Регіональні».

За останній рік БДМУ отримано 151 патент, зареєстровано і видано 203 рацпропозиції, що свідчить про реальні перспективи зростання рівня винахідницької діяльності.

Шановні колеги, бажаємо, щоб своєю копіткою працею Ви відкривали нові горизонти технологічного зростання, створювали умови для соціального, культурного та економічного розвитку суспільства. Нехай Ваша творча енергія й надалі служитиме підвищенню якості життя наших громадян і піднесенню міжнародного авторитету держави.

Зичимо Вам міцного здоров’я, творчого натхнення і нових звершень.

Корисно знати