• Українська
  • English
Ігор Шкробанець “Від здоров’я нації залежить безпека держави”
Ігор Шкробанець “Від здоров’я нації залежить безпека держави”

Ігор Шкробанець “Від здоров’я нації залежить безпека держави”

Директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Ігор Шкробанець на сторінках газети “Здоров’я Буковини”  розповів про напрямки роботи галузі охорони здоров’я в області на 2013 та виокремив основні здобутки 2012 року.

За словами директора Департаменту минулий рік видався доволі непростим. Адже область реально увійшла у реформування й модернізацію медичної галузі, розмови про необхідність яких велися упродовж усієї історії незалежної України.

“Тема реформування та модернізації медицини важка для будь-якого соціуму, у тім числі – для економічно розвинутих країн. Проте особливо болючою вона є для України. Наша країна ще тільки-но стає на ноги, тому зміни у такій важливій галузі як медицина, де працює чи не найбільша кількість висококваліфікованих спеціалістів, є водночас надзвичайно складним і відповідальним завданням. Проте керівництво держави розуміє, що не може далі тривати протиріччя, коли у країні, яка стоїть на чіткому шляху розвитку ринкової економіки, цивілізованих відкритих і прозорих економічних стосунків, існує система охорони здоров’я, успадкована від країни, що жила за зовсім іншими, соціалістичними принципами. Водночас йдеться про необхідність соціалізації медицини, тобто захист усіх верств населення, незалежно від їхніх статків. Якщо всього цього не зробити, то ми втратимо медицину як систему і перейдемо до хаосу як у царині лікування, так і хаосу щодо фінансування галузі. Тому організатори системи охорони здоров’я чудово розуміють, що реформа медицини потрібна всім. Вона конче потрібна як медикам і пацієнтам, так і цілій державі. Адже здоров’я населення є одним з головних питань національної безпеки,” – наголошує Ігор Шкробанець.

У 2013 році в області продовжиться розпочате торік реформування медичної галузі.

Джерело: http://www.guoz.cv.ua/index.php

Корисно знати