• Українська
  • English
Встановлено порядок укладення договорів про стажування студентів
Встановлено порядок укладення договорів про стажування студентів

Встановлено порядок укладення договорів про стажування студентів

Затверджений урядом документ визначає механізм укладення договорів про стажування студентами ВНЗ та учнями професійно-технічних навчальних закладів з підприємствами та організаціями, пише osvita.ua.

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою затверджено порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях, а також затвердив типову форму договору про стажування.

Документ визначає, що строк стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів не може перевищувати шести місяців.

В уряді передбачають, що для отримання інформації про можливість стажування студенти мають звертатися до відповідних підрозділів навчальних закладів, територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості, організацій роботодавців, а також безпосередньо до керівників підприємств.

Також визначено, що керівник стажування разом із стажистом мають розробляти індивідуальні програми стажування за здобутою спеціальністю або професією, а також визначати перелік робіт. Тривалість роботи під час стажування не повинна перевищувати тривалості робочого часу, встановленого законодавством для відповідної категорії працівників.

Після закінчення стажування стажистам видаватиметься висновок, в якому зазначатимуться виконані роботи, оцінка якості їх виконання, а також характеристика професійної компетентності, особистих та ділових якостей.

Порядком встановлено деякі інші особливості укладення договорів про стажування, зокрема перелік документів, що мають подавати майбутні стажисти керівникам підприємств тощо.

Дія урядового документа не поширюється на студентів, які проходять стажування у державних органах, студентів медичних ВНЗ та інтернів, курсантів військових ВНЗ, курсантів та слухачів вищих навчальних закладів МВС і МНС.

Корисно знати