• Українська
  • English
Благополучна сім’я – благополучна країна
Благополучна сім’я – благополучна країна

Благополучна сім’я – благополучна країна

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’Ї. Кілька років тому в травні в Україні з’явилося два нових свята – Міжнародний День сім’ї та День матері. Сім’я – це колиска загальнолюдських цінностей, культури, головна запорука стабільності та розвитку держави. Альянс сім’ї та держави – необхідна умова благополуччя та процвітання.

Свято, міжнародний день сімей було засноване постановою ООН, з метою звернути особливу увагу на проблеми сім’ї, як базового осередку суспільства. Проведення свята в Україні включає в себе безліч проектів на підтримку сім’ї, різних фестивалів і заходів.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку та прогресу країни.

У різні часи в різних народів існували різні погляди на родину, своє місце в ній, місце родини в суспільстві, з’являлося щось нове, але разом з тим вона залишалася, по суті, унікальним засобом збагаченням живої людської душі, яка постійно перебуває у пошуку, розвивається. Ідеальна родина немислима без любові. Любов – це тепло, ніжність, радість. Це головна рушійна сила розвитку людства, те заради чого існуємо всі ми.

Не варто прагнути до загальних канонів сімейного благополуччя: є різні типи людей, різні традиції і вдачі, і те, що підходить одним, зовсім не підходить іншим. Але кожна людина чекає від свого шлюбу якихось позитивних змін у своєму житті.

По-перше, родина – це соціально-правовий інститут, що перебуває під захистом держави. Штамп у паспорті, спільна особиста власність, право на спадкування, тощо.

По-друге, родина – це соціально-культурний інститут. Вона створена для дуже важливої потреби людини в самоствердженні, тобто в повазі з боку оточуючих.

По-третє, родина – це мала соціальна група, основний соціальний осередок суспільства. Особлива форма співдружності чоловіка і жінки для повноцінного відтворення наступного покоління.

Філософи та соціологи не раз порушували питання про кризу інституту родини, пророкували навіть її зникнення в майбутньому. Змінилася структура родини як малої соціальної групи: родини зменшилися, з’явилося чимало родин, що сформувалися після повторного шлюбу, неповних родин. Але шлюб як і раніше має високий престиж, люди не хочуть жити самотньо.

Родинні традиції БДМУ

Та жодна родина не може обійтися без неньки, без людини яка береже тепло рідної домівки. Приємно відмітити, що в колективі Буковинського держаного медичного університету пліч о пліч крокують донька та ненька. І в разі необхідності підтримку в складних ситуаціях отримає не тільки донька від матері, а й мати від доньки. І тоді починає працювати тандем, який функціонує, як ретельно налагоджений механізм, як єдине ціле.

Тож, уже традиційно, пропонуємо читачам фоторепортаж приурочений Дню сім’ї “Родинна традиція БДМУ – мати-донька”.

Матеріал та фотоколаж підготував: Олександр Петришен, асистент кафедри гістології, цитології та ембріології

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати