• Українська
  • English
Академічна мобільність викладачів БДМУ

Академічна мобільність викладачів БДМУ

У березні викладачки БДМУ PhD, доцент кафедри гістології, цитології та ембріології Ірина ПОПОВА та PhD, асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Тетяна АНТОФІЙЧУК взяли участь у кредитній академічній мобільності Erasmus+ KA171 в університеті Сантьяго де Компостела (Іспанія).

Доцент Ірина ПОПОВА працювала на медичному факультеті університету Сантьяго де Компостела за підтримки професорки Лучії Гарсії-Кабалеро Перез і проводила практичні заняття англійською мовою, які охоплювали теоретичні основи разом із клінічними аспектами тематики гістологічної будови органів ротової порожнини.

Окрім педагогічної складової, кредитна мобільність включала ознайомлення з науковою роботою кафедри під керівництвом завідувача кафедри, професора Томаса М.М. Гарсіа-Кабалеро Парада. За цей період співробітники кафедри гістології ділились найкращими викладацькими практиками й підходами для організації освітнього процесу для студентів різних спеціальностей, сучасними можливостями щодо застосування методів гістологічної діагностики, віртуальної мікроскопії й інтерактивними завданнями для розвитку клінічного мислення.

Асистент кафедри Тетяна АНТОФІЙЧУК перебувала на академічній мобільності на медичному факультеті університету Сантьяго де Компостела на запрошення від професора Віктора АРСІ. Упродовж цього періоду була можливість ознайомитися з організацією роботи медичного факультету та міжнародного відділу, Симуляційного центру університету, роботою Центру досліджень молекулярної медицини та хронічних захворювань CiMUS (Center for Research in Molecular Medicine and Chronic Diseases), побувати на сесії питань і відповідей із PhD студентами.

За цей період була можливість поспілкуватися й попрацювати з співробітниками центру CiMUS – Розою СЕНАРІС і Рубеном НОГЕЙРАСОМ. Професорка Роза СЕНАРІС разом із колегами вивчає енергетичний гомеостаз і метаболізм у контексті здоров’я та хвороб, зокрема, патофізіології ожиріння, метаболічного синдрому та метаболізму раку, а робота Рубена НОГЕЙРАСА здебільшого присвячена дослідженню молекулярних механізмів, що лежать в основі ожиріння та пов’язаних із ним захворювань, включаючи цукровий діабет 2 типу, неалкогольну жирову хворобу печінки й хворобу Альцгеймера.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати