• Українська
  • English
Толерантність і дискримінація: особливості ставлення молоді Чернівецької області
Толерантність і дискримінація: особливості ставлення молоді Чернівецької області

Толерантність і дискримінація: особливості ставлення молоді Чернівецької області

23 вересня за сприяння Центру громадської активності «Синергія» відбувся круглий стіл «Толерантність і дискримінація: особливості ставлення молоді Чернівецької області» (презентація результатів соціологічного дослідження), в межах реалізації проекту «Всі люди однаково важливі», який реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Учасниками заходу стали представники сфери освіти, управління і відділи у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, фахівці з гендерної політики.

Зі словами вітання до присутніх звернувся Сергій Решетов, Помічник аташе з питань культури Фонду сприяння демократії в Україні, який озвучив основі напрями діяльності Фонду і запросив присутніх до співпраці.

 

Керівниця проекту Н. Батракова окреслила цілі і завдання проекту.

Результати дослідження презентував керівник партнерської організації з реалізації проекту (ГО «Інститут місцевого самоврядування»), к. іст. н. С. С. Яремчук. Впродовж липня-вересня 2020 року було проведено 8 фокус-груп з метою з’ясування особливостей проявів та ставлення учнівської/студентської молоді до дискримінації за різними ознаками (расою, віком, національністю, релігійною приналежністю, політичними переконаннями і т. ін.). Результати дослідження лягли в основу програми тренінгів, орієнованих на учнівську і студентську молодь, які будуть проведені впродовж наступних 3 місяців.

В обговоренні результатів активну участь взяла проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Буковинського державного медичного університету доцент Ніна Зорій, яка зауважила, що в університеті, враховуючи великий контингент іноземних студентів, питанням виховання толерантності приділяється велика увага. Головний куратор медичного факультету № 3 Олександра Гарвасюк окреслила можливі напрями взаємодії в межах реалізації проекту.

Також в обговоренні результатів взяв участь начальник відділу з питань релігій та національностей управління культури Чернівецької обласної державної С. Бухаров, який зазначив, що міжконфесійні конфлікти, які періодично виникають в громадах, теж належать до культури толерантності. Виховання толерантної поведінки починається з сім’ї. Школа та інші навчальні заклади мають цей процес продовжувати і підтримувати. Педагоги освітніх закладів охоче підтримали цю тезу, озвучили досвід роботи зі школярами і студентами.

Реалізація проєкту здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Джерело: Центр громадської активності «Синергія»

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати