• Українська
  • English
Студенти-медики БДМУ – активні волонтери
Студенти-медики БДМУ - активні волонтери

Студенти-медики БДМУ – активні волонтери

У світі, коли вирує високий рівень наукових та практичних звершень, майбутній спеціаліст повинен володіти професійними навичками на високому рівні та користуватися повагою, мати позитивну репутацію серед населення.

Навчання в медичному університеті різнобарвне, адже, з одного боку, студенти вчаться, черпають нові знання, відпрацьовують практичні навички, а з другого – беруть участь у різних соціальних, благодійних акціях та заходах.
За минулий 2014-2015 навчальний рік студенти Буковинського державного медичного університету долучалися до загальноміських, обласних та Всеукраїнських акцій та проектів, а також самі стали організаторами таких заходів, як допомога малозабезпеченим дітям та сім’ям; придбання і доставка медикаментів, продовольчих, промислових товарів, книг, газет, журналів; прибирання і впорядкування територій; організація дозвілля (імпровізовані концерти) тощо.
Студенти-медики разом з викладачами кафедр провели близько 1000 санітарно-просвітницьких заходів. Ще одним важливим елементом у вихованні майбутнього громадянина України є знання своєї історії, історії рідного краю, держави. У БДМУ студенти стають волонтерами під час відзначення загальнодержавних свят і пам’ятних дат із вшанування відомих лікарів, що формує у майбутніх медиків національну свідомість та активну громадську позицію.
У зв’язку з буремними подіями на Сході нашої держави за минулий і позаминулий роки студенти активно розробили ще один напрямок волонтерської діяльності – це допомога нашим воїнам, що захищають мир і спокій нашої держави. Були проведені благодійні акції по збору коштів, медикаментів, речей першої необхідності. Студенти з викладачами розробили дизайн та список необхідних препаратів та речей медичного призначення для індивідуальних аптечок, що також були передані на передову. Також з ініціативи студентів-гуртківців Палацу «Академічний» були проведені благодійні концерти для військових що повернулись на ротацію.

Вже традиційним стало проведення благодійних акцій в період Новорічно-Різдвяних свят. Тому з ініціативи Студентської Ради, головних кураторів та безпосередньо студентів окремих груп проводяться різноманітні заходи, що направлені на допомогу дітям-вихованцям дитячих будинків.

За рішенням Студради студенти долучалися до Всеукраїнської благодійної акції «Серце до Серця» у 2015 році та допомогли дітям, що знаходяться в реанімаційному відділені Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Вже 5 років поспіль акція проходить за підтримки регіонального оргкомітету, до якого входять студенти-медики.

На початку весни та до Великодня студентство долучилось до Всеукраїнської акції «Зроби Україну чистою» та самі ініціювали прибирання берега річки Прут. Також студенти спільно з викладачами університету були волонтерами під час прибирання кладовищ та територій, що прилягають до навчальних корпусів, гуртожитків.
Вже на початку начального року (12 вересня) студенти Буковинського державного медичного університету ініціюють пробіг «За здоровий спосіб життя» центральними вулицями міста Чернівці та спортивні змагання на площі Філармонії.

Майбутнє України залежить від того, якою мірою духовність стане основою життя її нової інтелектуальної еліти. Особливо актуальним є формування позитивної мотивації до майбутньої фахової діяльності студентів. Для студентської молоді БДМУ гуманізм та емпатія є основою їхньої майбутньої професійної діяльності, а участь у благодійних акціях і волонтерських рухах сприяє особистому сприйняттю ними загальнолюдських цінностей, вихованню відповідальності за життя та здоров’я кожної людини.

Матеріал підготував: Віталій Смандич, асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб.

Корисно знати