• Українська
  • English
У Верховній Раді за вищу освіту відповідатиме Ірина Фаріон
У Верховній Раді за вищу освіту відповідатиме Ірина Фаріон

У Верховній Раді за вищу освіту відповідатиме Ірина Фаріон

У Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти створено підкомітети та обрано їх голів. Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, під час першого засідання Комітету з питань науки і освіти народні депутати ухвалили рішення щодо створення підкомітетів. Зокрема, рішенням комітету створено шість підкомітетів з різних напрямів освітньої діяльності та обрано їх голів: з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, головою якого обрано народного депутата Дзоз В.О.; з питань професійної освіти, головою якого обрано народного депутата Дорохова А.М.; з питань вищої освіти, головою якого обрано народного депутата Фаріон І.Д.; з питань науки та інноваційної діяльності, головою якого обрано народного депутата Павленка Р.М.; з питань інтелектуальної власності, головою якого обрано народного депутата Ємця Л.О.; з питань законодавчого забезпечення інтеграції України в міжнародний науковий та освітній простір, головою якого обрано народного депутата Парубія А.В.

Згідно з Постановою “Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання” до предметів відання Комітету з питань науки і освіти відносяться: освіта; наука, науково-технічна діяльність та наукові парки; правовий статус та соціальний захист наукових і науково-педагогічних працівників; інноваційна діяльність, розвиток високих технологій; інтелектуальна власність; засади здійснення наукових і науково-технічних експертиз.

Нагадаємо, до складу Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради VII скликання увійшли 10 народних депутатів. Головою комітету призначено Лілію Гриневич. Посаду її першого заступника обійняв Олександр Сич, який відповідатиме за дошкільну, загальну середню та позашкільну освіту, а також за питання, що стосуються інтелектуальної власності та законодавчого забезпечення інтеграції України в міжнародний науковий та освітній простір. Посаду заступника комітету отримав Микола Сорока, до повноважень якого відноситиметься професійна та вища освіта, а також наука та інноваційна діяльність.

За матеріалами: http://osvita.ua/news/33204/

Корисно знати